reede, 6. jaanuar 2012

Mõrumagus šokolaadimousse




Vaatan, et praegune on mul juba viies (!) šokolaadivahu retsept siin blogis, aga šokolaadimousse lihtsalt on selline täiesti eriline ja hõrk magustoit, millest kunagi küll ei saa, kuid mis on samas lihtne ning mille erinevaid variatsioone on põnev katsetada. Seekordne mousse'i retsept on pärit Suurest kokaraamatust.

300 g tükeldatud mõru šokolaadi (kasutasin Odense 55 %-ilise kakaosisaldusega küpsetusšokolaadi)
45 g võid
5 muna (kollased ja valged eraldi)
4 spl peensuhkrut
200-240 ml vahukoort (retseptis oli 240, ma kasutasin 200)
1 tl vaniljeekstrakti v 1 Tonka uba

Šokolaaditükid ja või kaussi ning pane veevannile sulama. Lase natukene jahtuda.

Teise kaussi pane munakollased, 2 spl suhkrut ja aseta samuti veevannile. NB! Kausi põhi ei tohi veega kokku puutuda. Vispelda, kuni munakollased on soojad. Vala munakollased kaussi ja mikserdage suurel kiirusel, kuni segu on õhuline ja hele. Sega vaht ettevaatlikult šokolaadi hulka.

Puhtas kausis vahusta munavalged koos ülejäänud 2 spl suhkruga, kuni moodustuvad tugevad tipud. Sega vaht aeglaselt ja õrnalt šokolaadisegu hulka.

Vahusta vahukoor koos vaniljeektraktiga jääle asetatud kausis, kuni moodustuvad pehmed tipud, ning sega ettevaatlikult šokolaadisegu hulka. Kui kasutad vaniljeekstrakti asemel Tonka uba, siis riivi see hästi peenelt ja lisa samuti šokolaadisegule.

Tõsta vaht serveerimisnõudesse v suurde kaussi. Kata kaane v kilega ja jäta vähemalt 2 tunniks külma seisma v kuni vaht on tahenenud. Soovi korral kaunista šokolaadilaastudega.


Kommentaare ei ole: