neljapäev, 8. märts 2012

Astelpaju-šokolaadi trühvlid


Retsept on Põhjaka kokalt Joelilt, teostus minu ja Joeli poolt ning pildid tegin mina v Põhjaka kokk Märt (pole lihtsalt kindel, kes täpselt millise pildi puhul nupule vajutas):) Kuna Põhjaka on tänasel naistepäeval eriti popp koht, siis kõik hommikused trühvlid said lõuna ajal laiali jagatud ning tegin juba uue segu, mis veel ootab vormimist:) Ilusat naistepäeva kõigile!!! 

Trühvlid:
300 g tumedat 70 %-ilise kakaosisaldusega šokolaadi
200 g võid
3 muna
35 g tumedat rafineerimata roosuhkrut (meie kasutasime indiaani suhkrut)
35 g mandlijahu
35 g piima
35 g toorjuustu
astelpajunapsi
külmutatud astelpajumarju
naturaalset kakaopulbrit

Parima tulemuse saad, kui mandlijahu enne 200 kraadi juures ahjus u 5 min röstid. Kui mandlijahu ei ole, siis kasuta nisujahu v jahvata mandlitest kohviveskiga ühtlane jahu.

Või ja šokolaadi sulatada, munavalged vahustada kõvaks vahuks. Šokolaadisegu hulka segada suhkur, munakollased, mandlijahu, piim ja toorjuust (toorjuust enne piimaga ühtlaseks massiks segada). Viimasena lisada õrnalt spaatliga alt üles tõstes munavalgevaht. Saadud segu laotada ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada ahjus 150 kraadi u 10 minutit.

Ahjust võttes tuleb segule helde käega astelpajunapsi peale raputada

Tõsta segu plaadilt kaussi, kauss külma. Kui segu on piisavalt kõva, vormida pallid, sisse panna sügavkülmast võetud astelpajumari ja veeretada trühvleid kakaopulbris. Hoida külmas ja tarbida koos astelpajunapsuga :)



13 kommentaari:

Ülle ütles ...

Väga põneva valmistuskäiguga trühvlid!

Kätrin Maidla ütles ...

Ah, Silja, Sa oledki päriselt seal ja juba kulda tuleb. Ma igal õhtul mõtlen, et ei tea, kas see imekook on Sul juba tehtud ja kas oled saladusel jälil, kuidas üks napoleon nii hea saab olla?! Head Põhjakat ja kihvtid trühvlid on tõesti!

Juc ütles ...

Silja, Sina ikka jõuad igale poole. Neid trühvleid sööks küll naistepäevaks! Ei tea ainult, kas siin kuskil astelpaju marju on. Kas Sa nüüd päriselt töötadki Põhjakal või on see naistepäeva projekt?

Mari-Liis ütles ...

Oi, Silja, juba päeval märkasin neid trühvleid (no Põhjaka FB lehel muidugi) ja polnud kahtlustki, et see on midagi eriti head! Suur rõõm kuulda, et oled kaasautor!

Tuuli ütles ...

Üliahvatlev! Neid trühvleid tuleb küll kindlasti proovida nii kohapeal kui ka järeletehtuna. Põhjaka aura annab igale toidule muidugi hoopis teise meki ja oled õnneseen, et saad seal armsas majas ja uskumatult mõnusas õhkkonnas toimetada.

Anonüümne ütles ...

Tunduvad ahvatlevad ja astelpajumarjadki sügisel sügavkülma pandud. Kahjuks pole mul kodus köögikaalu - kui palju 35g piima ja 35 g toorjuustu supilusikaga mõõtes oleks? Tänud ette

Marju ütles ...

No ei tahaks nüüd südaöösel jälle kööki minna, aga astelpajutrühvleid tahaks küll! No ma ei olnud suvel nii usin, kust seda astelpaju napsi saab, kui ise pole teinud? Sama metoodika järgi peaks siis kirsitrühvleid ja vaarikatrühvleid ja .. saama?

Silja Luide ütles ...

Kõigepealt suur aitäh kõigile ilusate sõnade eest! Väga armas:) Ja Põhjaka (eelkõige muidugi siinsed inimesed) on tõesti müstilise auraga ja ma ise tunnen ka ennast õnneseenena:) Õnneks Sinul, Tuuli, on juba varsti endal ka võimalus siinses köögis toimetada;-)

Trühvlitega oli selline lugu, et tahtsime teha astelpaju napsuga trühvleid, aga kuna minu poolt välja pakutud retseptide jaoks polnud komponente, siis otsis Joel ühe oma retsepti välja, mida me siis napsuga täiendasime ja töö käigus tuli Joelil idee ka marjad sisse panna. Niiet tegelikult võib neid trühvelid teha üldse ilma napsu ja/või marjadeta või ükskõik milliste muude meelepäraste marjade ning napsudega. Ma ise ilmselt proovin järgmine kord kirsside ja kirsilikööriga varianti või siis nt lihtsalt rummiga teha.

Aga jah, nende trühvlite tegevuskäik on tõesti nii huvitav (nagu Ülle ka märkis), et ma lihtsalt pidin seda jagama (ja õnneks Joelil ei olnud midagi selle vastu), niiet tänud tegelikult talle selle ülihuvitava retsepti eest!

Juta- see oli kolmepäevane Napoleoni koogi projekt, Oti idee Saigonist. Aga Sina jätsid suvel blogijatega siin käies sügava (postiivse) mulje:) eks räägin täpsemalt, kui näeme;-) Sa vist varsti Eestisse tulemas?

Anonüümne- toorjuustu oli 1 väikese kuhjaga spl, piima u 0,5 dl kui mu (silma)mälu nüüd mind ei peta :) Aga järgmisel korral mõõdan kogused ka mahu järgi ära ja siis saan retsepti täiendada.

Juc ütles ...

Nonii, nüüd on küll põnev! Uudishimu kõrvetab lausa! :) Hea, et Sa lisasid märkuse "(positiivse)", muidu oleksin juba hakanud endamisi aru pidama, et mille piinlikuga ma seal hakkama sain :). Tulen juba reedel Eestisse ja siis jälle kolmapäeval tagasi Luxi. Esmaspäeval olen Tln, aga millegipärast on mul tunne, et Sa juba kõigega kursis, et mis asjus ma seal Tln olen. :) Kui õnnestub, siis läheks hea meelega reedel Tartu-tee peal Põhjakale lõunale. Uurin veel veidi atorendi asju ja kui kõik ok, siis broneerin ära! Juba käisin siin ükspäev nende kodukal selle päeva menüüd vaatamas ja vesistamas :).
Muide, just lõpetasime Sinu retsepti järgi tamarindikrevettide söömise - metsikult hea oli ja nii uskumatult lihtne. Tamarindis on endas juba nii palju erinevaid maitseid olemas, et palju polegi juurde vaja!

Silja Luide ütles ...

Juta, ma sellepärast just lisasingi igaks juhuks täienduse sulgudesse, et muretsemiseks poleks põhjust (vastupidi), sest ma ise ilmselt oleks ka kõigepealt teises suunas mõtlema hakanud ...:)
Seda ma olen kuulnud jah, mida Sa 19.-ndal kuupäeval Eestis teed:) Väga lahe!!!
Ma ise satun viimasel ajal Tartusse üliharva ja alati siin olles mõtlen, et peaks ikka tihedamini käima (siin on ju niiiiii tore!), aga siis on jälle 100 asja ees ja igasugused üritused, niiet kuidagi ei jõua. Aga kui ma järgmisel nädalal kõik vajalikud asjad Tln-s tehtud saan, siis ehk sõidan isegi jälle siia.
Ja rõõm kuulda, et tamaridndikaste meeldis. See on tõesti jube hea, aga tihti parimad asjadki ju ongi hästi lihtsad:)

Kätrin, kommentaare oli nii palju kogunenud, et ma ei jõudnud eile kõigile korralikult vastata, aga just lugesin Sinu oma uuesti ja ikka hästi armas, kuidas Sa õhtuti minu peale mõtled!:) Aga kolmap saame FW-s jutustada, onju ;-) Ja aitäh muidugi ka!!!

Juc ütles ...

Silja, Sa oled Tartukas? Ma ei teadnudki. Väga lahe, kui tõesti mahti saad ja Tartus oled nädalavahetusel, siis helista (võta blogardite FB grupist nr)!

Silja Luide ütles ...

Jaaaaaa, Juta, täitsa tartukas jah:) Nüüd aga juhtus hoopis nii, et mõned asjad lükkusid hoopis järgmisesse nädalasse ja jäin seekord pikemaks Tartusse (ilmselt kuni kolmapäevani) ning ei pruugi üldse enam järgmisel nädalavahetusel siia tagasi jõuda. Aga salvestan su nr kohe telefoni ära ja panen sinna blogardite nimekirja enda oma ka, niiet kui Sul millalgi siin Eestis olles vaba hetk tekib, siis võta julgelt ühendust:) Väga tore oleks näha ja kui ma tõesti reedel v laup jälle Tartusse saan tulla, siis annan Sulle kindlasti teada!:)

Juc ütles ...

Väga tore oleks tõesti näha. Panen numbri kirja!