neljapäev, 12. juuli 2012

Kondenspiimaga juustukook


See kondenspiimaga juustukook oli toiduajakirja "Toit&Trend" mai-juuni numbris ja on värskete maasikatega jube hea, niiet tasub kiirustada küpsetamisega enne, kui maasikad otsa lõppevad:) Koogi retsept ja teostus on minu poolt, ilusa pildi tegi Marju. Järgnev jutt on aga kirjutatud selle "südametemurdja" kondenspiimaga koogi kohta ajakirja FB lehel

Südameid võib võita mitmel moel. Näiteks, meeliülendava serenaadiga, lõhnava lillesülemiga....meie soovitame kasutada hoopis vana head koogiga-üllatamise-trikki, sest armastus käib ikka kõhu kaudu:-)

Sellega on vist kõik öeldud ja ma tahaks näha seda inimest, kelle see kreemine kondenspiima-kohupiima-toorjuustu ahvatlus koos maasikatega külmaks jätaks:):):)

Põhi
180 g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
2 sl pruuni pehmet suhkrut, nt rafineerimata roo- või fariinsuhkrut
80 g võid

Täidis
2 muna ja 2 munakollast
400 g toorjuustu
300 g kondenspiima
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat (võib olla ka maitsestamata, kui tahad vähem magusat kooki)
3 sl sidrunimahla (1/2 väiksema sidruni mahl)

Kate
50 g hapukoort
maasikaid

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega need sulatatud või ning fariinsuhkruga. Suru küpsisesegu 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.

Kõik täidise ained võiksid olla toatemperatuuril, et need ühtlaselt seguneks. Täidise jaoks vispelda toasoe toorjuust munade ja munakollastega ühtlaseks kreemiks, lisa kohupiimapasta, kondenspiim ja sidrunimahl. Sega vispliga ühtlaseks ning kalla koogivormi põhja peale. Küpseta 150 kraadi juures 50 minutit.

Ahjust välja võetud koogil lase 5-10 min jahtuda, kata seejärel ühtlaselt hapukoorega ning pane külma. Parim on kook üleöö külmas seisnuna.


2 kommentaari:

nelelaidvee ütles ...

Taaskord suurepärane kook!

Silja Luide ütles ...

suur rõõm seda kuulda! aitäh :) :) :)