teisipäev, 24. juuli 2012

Röstitud paprika ja tomati supp

Avastasin, et mul hakkavad siin jälle koogid domineerima, niiet võtsin ennast kokku ja tegin paar pilti oma lemmik tomatisupist, mida on eriti hea suviti valmistada, kui eestimaiseid tomatimaitselisi ja -lõhnalisi tomateid saada on. Retsept pärineb ühest Jamie ajakirjast, aga see on juba ammu siin minuga oma elu elanud, niiet praegu ilmselt algsest variandist midagi suurt järgi ei ole. Aga idee tomatit jm asju enne supi sisse panekut ahjus küpsetada on küll puhtalt sealt saadud:)

Supi maistestamiseks sobib nii värske koriander, basiilik kui ka tüümian. See pilt on basiilikuga supist, milles on punased paprikad ja punane sibul sees. Alumine pilt on aga tehtud hakitud koriandri, tavalise mugulsibula ja kollase paprikaga valmistatud supist, sinna niristasin oliiviõli ka peale. Mul ongi see supp vist iga kord natukene erinev - sõltuvalt külmkapi sisust jm asjaoludest :D


Tomatisupi jaoks on vaja:
2-3 suurt (punast) paprikat
2 suurt (punast) sibulat
1 tšillipiprakaun (soovi korral)
1 kg küpseid tomateid
6 koorimata küüslauguküünt
2-5 dl puljongit v vett
soola ja suhkrut
extra virgin oliiviõli
koriandrit, basiilikult v tüümianilehti

Puhasta paprikad seemnetest ja lõika neljaks. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Lõika tomatid pooleks. Eemalda pipral seemned ja lõika pooleks.

Aseta sibulad, küüslauguküüned, paprikad, pipar ja tomatid (nahk üleval pool) küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi v -plaadile ühe kihina tihedalt üksteise kõrvale. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit kuni tomatid on pehmed. 

Lase mõned minutit jahtuda, seejärel koori paprikad, tomatid ja küüslaugud ning pane kõik asjad köögikombaini. Töötle püreeks ja vala segu potti. Pane pott tulele, vedelda suppi meelepärase koguse puljongi v veega (mina lisan max 2 dl, sest mulle meeldib paksem supp), maitsesta soola ja suhkruga ning lase korraks keema tõusta. Serveerides tilguta peale extra virgin oliiviõli ja haki koriandrit v basiilikut v puista tüümianilehti; kõrvale paku röstitud saia v leiba, näkileivad sobivad ka:)


Kommentaare ei ole: