esmaspäev, 13. august 2012

Salat kinoa, grillitud suvikõrvitsa ja parmesaniga





Salat on kerge ja tervislik, aga samas uskumatult toitev. Olin valmis salati kõrvale liha-armastajatele krõbedaks praetud peekonit vms liha-värki tegema, aga seda ei soovitudki - pidi niisama juba väga hea olema ... vot siis!:) Ma ise tegelikult ei sooviks samuti siia juurde enam midagi tugevat, sest kõhu saab selle salati puhul täis üsna väiksest portsust.

Parmesani asemel võid salatile vabalt lisada fetajuustu v grillitud v praetud halloumit. Piiniaseemnete asemel aga kasuta rahulikult seedermänni- v kõrvitsaseemneid v hoopis pähkleid, nt Kreeka omi.

Salat:
200 g (u tassi täis) kinoad
u 500 g (u 3 pisikest) suvikõrvitsat
u 2 spl õli
soolahelbeid ja värskelt pressitud musta pipart
paar peotäit piiniaseemneid
u 100 g parmesani
peotäis basiiliku ja peotäis peterselli lehti

Kaste:
1 tl peenelt riivitud sidrunikoort
1 tl mett
2 spl sidrunimahla
1 spl palsami- v punase veini äädikat
6 spl extra virgin oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

Kastme jaoks vispelda kõik ained omavahel hoolikalt segamini, võid seda teha ka purgis raputades.

Keeda ja nõruta kinoa (nt niimoodi). Rösti piiniaseemned kuival pannil, haki peterselli- ja basiilikulehed peeneks.

Viiluta mandoliiniga v tõmba juustunoaga suvikõrvitsast pikuti õhukesed viilud (sellised nagu paremal pool pildil näha):)

Sega kausis oliiviõli, mõned soolahelbed ja must pipar. Lisa suvikõrvitsaviilud ja sega korralikult läbi, et viilud oleks ühtlaselt õliga kaetud. Grilli v prae suvikõrvitsaviilud hästi kuumal pannil kergelt pruunikaks ja tõsta majapidamispaberile jahtuma. Lõika viilud soovi korral veits väiksemaks (nt diagonaalis ribadeks).








Tõsta keedetud ja nõrutatud kinoa taldrikule ning sega hakitud basiiliku ja peterselliga. Lisa tsukiiniribad, piiniaseemned ja parmesanilaastud ning nirista peale kastet. Imemaitsev! ;-)


2 kommentaari:

Marilin ütles ...

Väga maitsev roog!! Läheb juba teist korda tegemiseks :)

Silja Luide ütles ...

Aitäh, Marilin, väga tore kuulda! Sel toidul on vist oma fänniklubi - olen mitme inimese käest kuulnud, et neil see tihti menüüs:) mina ainult rõõmustan selle üle, muidugi :) head kokkamist Sulle!