See on jälle üks ÜLILIHTNE kook, mis on eriti hea värskete vaarikatega. Vaarikamaitselise šokolaadi asemel võib kasutada ka tavalist tumedat või hoopis valget või piimašokolaadi, aga samas võib šokolaadi üldse ära jätta ning katta koogi lihtsalt kohupiimapasta, vahustatud vahukoore, toorjuustu v mascarpone'ga. Ja peale pane endale sobivas koguses vaarikaid vm marju:) Igaks juhuks hoiatan, et tasub teha kohe kaks kooki, sest muidu on oht, et kõigile ei jätku (vähemalt juhul, kui sööjaid on üle viie - neljale piisab täpselt ühest koogist). ;-)
Põhi:
2 muna
1 dl pehmet pruuni suhkrut (fariinsuhkrut v tumedat rafineerimata roosuhkrut)
100 g jahvatatud mandleid v sarapuupähkleid
0,5 dl kartulijahu
2 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
100 g vaarikamaitselist tumedat šokolaadi
300 g kakaoga v vaniljemaitselist kohupiimapastat
u 3 dl vaarikaid
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahvatatud mandlid v pähklid, kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber. Sega kuivainesegu ettevaalikult spaatliga alt üles tõstes munavahu hulka. Vala tainas korralikult võitatud ja (mandli)jahuga ülepuistatud 24 cm koogivormi ning küpseta 180 kraadises ahjus u 15 minutit kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks.
3 kommentaari:
Mmm... nii kena kook, seda ampsaks küll ühe suuuure tüki:)
Aitäh, Marit!:)
aitäh, Hexy! nii tore seda kuulda :) ja aitäh vana head kooki meelde tuletamast ;-)
Postita kommentaar