neljapäev, 10. veebruar 2022

Oa-aedviljasalat suitsuforelliga


Kui on soov täna midagi kiiret ja tervislikku süüa, siis pakun välja ühe salati retsepti. See on meeldivalt lihtne roog, milles saab ära kasutada näiteks eelmisest päevast järele jäänud toitu, sest forelli asemel sobib sellesse salatisse näiteks küpsetatud kana vm linnu liha, samuti kala, veise- või sealiha. 

Mulle väga meeldib kuumsuitsuforell, kuid sidruni-küüslaugukaste annab salatile veelgi mõnusat mekki juurde. Kokku saab üks igati maitsev salat, mis valmib kiirelt ja sobib suurepäraselt argiõhtukski.

Kui lisad kastmele ka sidruni koore, siis soovitan valida mahedad vahatamata koorega viljad. Tavaliste sidrunite puhul tuleks aga koor väga hoolikalt kuuma vee ja harjaga puhastada.

Kaste:
peotäis peenelt hakitud lehtpeterselli
1 väiksem purustatud küüslauguküüs
1 sidruni mahl
poole sidruni peenelt riivitud koor
1-1,5 dl esimese külmpressi oliiviõli
soola, musta pipart

Sega kõik ained omavahel, maitsesta natukese soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Õli lisa vastavalt sellele, kui vedelat kastet soovid, kas rohkem või vähem.

Salat:
400 g kuumsuitsuforelli
u 400 g (1 purk) valgeid ube
2 väikest punast sibulat
1 lühem värske kurk
u 100 g noori spinatilehti vm meelepärast mahedat salatit

Murenda kala ning eemalda luud ja nahk. Loputa valged oad sõelal korralikult konservvedelikust ja nõruta. Lõika puhastatud sibulad õhukesteks viiludeks. Koori kurk, lõika pikuti pooleks, tõmba soovi korral seemned välja ja lõika viiludeks. 

Aseta kõik komponendid kaussi, sega läbi ja jahvata soovi korral peale veidi pipart. Sega kohe läbi kastmega või serveeri kaste salati kõrvale. 

Kommentaare ei ole: