esmaspäev, 5. november 2012

Pähklise põhjaga õunakook

Kohe-kohe on jõuab müügile T&T uus number (ei jõua ära oodata, sest see saab väga lahe olema!) :), siin aga üks lihtne ja hea õunakook eelmisest ajakirjast. Mulle see pähkline põhi koos hapude kaneelimaitseliste pehmeks hautatud õunte ja mascarpone-kreemiga hästi meeldib. Kui aga mascarpone ja vahukoore segu liiga rammus tundub, siis asenda üks neist 300 g (vaniljemaitselise) kohupiimapastaga. Head küpsetamist ja toredat nädalat!

Mõlemad postituse pildid on Marju tehtud ja ilmusid ajakirjas Toit&Trend.




Põhi

2 muna
1 dl suhkrut
150 g peenelt jahvatatud pähkleid v mandleid

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, sega sisse jahvatatud pähklid ning vala taigen 24 cm läbimõõduga võitatud ja (mandli)jahuga ülepuistatud küpsetusvormi. Küpseta põhja ahjus 220 kraadi juures u 10-12 minutit ehk kuldpruuniks, lase vormis jahtuda ja kummuta taldrikule.

Täidis
3 suurt haput õuna (nt Antoonovkaid, Granny Smith’i vm)
3 sl tumedat rafineerimata roosuhkrut v fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
25 g võid
natukene calvadost , rummi v brändit (soovi korral)

Puhasta õunad, tükelda. Küpseta õunaviilud potis või sees koos alkoholi, suhkru ja kaneeliga pehmeks ning laota koogipõhjale. Kui laotad õunatükid koos vedelikuga peaks kooki koheselt serveerima, sest muidu läheb põhi niiskeks ja pehmeks. Pehme põhjaga kooki saab tõsta lusikaga nagu magustoitu.

Kate
250 g mascarponet
2 dl vahukoort
5 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta vahukoor suhkrute ja mascarponega ning laota kreem õunatäidisele.




Kommentaare ei ole: