pühapäev, 7. aprill 2013

Kinoa ahjupeetide ja fetaga



Blogis on nüüd juba mitu päeva vaikus olnud, aga see ei ole mitte sellepärast, et ma ei küpsetaks ega teeks süüa, vaid ikka küpsetan ja teen (ja mitte vähe), aga esialgu on kõik veel nö tuleviku tarbeks, niiet küll need praegused katsetused, retseptid ja pildid ka millalgi blogisse jõuavad:) 

Siin aga üks juba paar kuud tagasi tehtud kinoa, kuhu juurde sättisin seekord ahjupeedid, basiiliku ja feta. Sai mõnus nagu alati ja minu kinoa-vaimustus kestab ikka veel:) Peedi asemel võib kasutada ka muid ahjus röstitud aedvilju - tulemus on ikka väga hea!

Igal juhul soovin kõigile mõnusat kevade jätku, palju päikest ja ilusat uut nädalat! :) Ja küll see lumi ka lõpuks ära sulab ;-)


Kinoa ahjupeetide ja fetajuustuga
150 g kinoad
150 g fetajuustu
3 väiksemat ahjus küpsetatud või keedetud peeti
värsket või kuivatatud tüümiani või punet
värsket spinatit
palsamiäädikat
extra virgin oliiviõli
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
kastet või palsamikreemi
Kaste:
3 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
1 tl vedelat mett
näpuotsatäis soola ja musta pipart.
Võib kasutada nii keedetud kui ka ahjus küpsetatud peete. Kui aga ahjupeete valmistada, siis tasub korraga küpsetada kohe vormi täis peete. Ühte 20X20 cm vormi mahub u 7-8 väikest peeti. Koori toored peedid, lõika sektoriteks ja aseta ahjuvormi. Sega läbi 2 sl oliiviõli ja 1 sl palsamiäädikaga, maitsesta soola ja pipraga ning pane peetide juurde paar tüümianioksa või lisa kuivatatud tüümiani või punet. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 1 h kuni peedid on pehmed. Sega peedisektoreid aeg-ajalt, et need ühtlaselt küpseks.
Keeda kinoa vastavalt pakendi juhistele kas puljongis või vees pehmeks. Pane kinoa kaussi või jaga nelja taldriku vahel. Lisa peedisektorid ja fetakuubikud ning puista peale tüümianilehti või spinatit. Spinati võib soovi korral enne toidule lisamist pannil võiga kiirelt läbi praadida, kuni see on natukene närbunud, ning maitsestada soola ja pipraga. Piserda roa peale kastet või palsamikreemi. Kastme jaoks sega kõik ained omavahel ühtlaseks.

Kommentaare ei ole: