reede, 13. juuni 2014

Lihtsamast lihtsamad kaneelirullid


Tänase nõidusliku 13. reede puhul tasub lugeda ühte toredat kokkuvõtet toiduga seotud ebausust. Hea näiteks teada, et lisaks vampiiridele saab küüslaugust abi ka kurja silma vastu või et apelsini kinkimise tulemusel võib saaja sinusse armuda - peaks proovima;-) Ja eile alanud jalka MM puhul üks lahe video eelkõige kõigile neile, kes ei ole veel jalgpallifännid:)

Ja siis veel üks ülikerge retseptike ka:) Nimelt on poes müüdav sügavkülmutatud pärmi-lehttainas hea võimalus valmistada minimaalse vaevaga hõrke ja krõbedaid ahjusooje küpsetisi. Reeglina ei ole vaja aega kulutada isegi mitte taina rullimisele - kogu vaev seiseneb vaid taina üles sulatamises. Kui varem olid kodumaised sügavkülmutatud tainad valmistatud margariiniga, siis nüüd on meie kõigi rõõmuks ilmunud müügile ka 100 % võiga pärmi-lehttainas. 

Igaks juhuks hoiatan, et kuna tainas sisaldab pärmi, siis sulatamisel tasub järgida pakendil olevaid instruktsioone, eelkõige ajalisi piiranguid. Liiga vara enne küpsetamist sügavkümast välja võetud tainas võib hakata külmkapis juba kerkima ning muutuda seeläbi kasutuskõlbmatuks. 

Külmutatud pärmi-lehttainad on erinevad - on nii tainaid, mis on ühes suures tükis, kui ka neid, mille puhul on tainas pakendisd osade kaupa. Näiteks minu lemmik ehk ainult võid sisaldav Eesti Pagari pärmi-lehttainas on neljas tükis, niiet seda kasutades jaota täidis neljaks.

400 g võiga pärmi-lehttainast
200 g toasooja toorjuustu
7 sl (pruuni) suhkrut
2 sl kaneeli
peotäis rosinaid või kuivatatud jõhvikaid, pähkleid või mandleid (soovi korral)

Sulata tainas, laota laiali ja rulli lahti. Sega toasoe toorjuust suhkru ja kaneeliga ühtlaseks ning laota tainale. Soovi korral puista peale hakitud pähklid, mandlid, kuivatatud jõhvikaid või rosinaid. 

Keera tainas rulli, lõika rullist u 1,5 cm viilud ja aseta väikeste vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri rulle nii pealt kui ka külgedelt lahtiklopitud munaga. Küpseta kaneelisaiakesi 200-kraadises ahjus u 20 minutit kuni rullid on kuldpruunid. Parimad ahjusoojalt! :)


2 kommentaari:

Evelyn ütles ...

Aitäh retsepti eest, need tulid suurepärased!

Silja Luide ütles ...

nii tore seda kuulda - mul on väga hea meel! :)