neljapäev, 6. august 2015

Kerge ja tervislik vaarikajäätis



Kolmapäeval, 9. septembril viin Tallinna kesklinnas asuvas Gourmet Coffee City's taaskord läbi ühe koolituse. Seekord on teemaks lihtsad küpsetised ja valmistame koos krõbedal põhjal juustu-tomati piruka, lõhe-quiche'i ja kreemja kohupiima-juustukoogi marjadega. Olete oodatud! Kirja saab panna end FB-ürituse juures olevaid kontakte kasutades, saates nt e-kirja aadressil: kadri@gourmetcoffee.ee :)

Täna pidavat olema selle suve kõige soojem päev ja mis võiks sellesse veel paremini sobida, kui  jahutav maitsev jäätis?! Kui külmutatud banaanid juba sügavkülmas olemas, saab jäätis valmis hetkega; kui veel mitte, siis tasuks need kiiremas korra külma panna, et soojal valgel suveõhtul külma maiust nautida saaks. Nö tavalist ehk ühest komponendist banaanijäätist teen üsna sageli, vahel segan sinna naturaalset kakopulbrit või maapähklivõid hulka; suvisel ajal aga lisan alati marju (maasikad ja mustikad on väga head) ning vahel ka maitsestamata jogurtit. Allolev retsept on üks võimalus teha mõnus ja lihtne banaanijäätis, mis on ühtviisi nii jahutav kui ka magusaisu rahuldav.

3 keskmise suurusega võimalikult küpset banaani (eriti head on plekilise või juba üleni pruuni koorega banaanid)
200 g paksu maitsestamata jogurtit või maitsestamata kohupiimapastat
200 g värskeid vaarikaid
2-3 sl vedelat mett (soovi korral)

Lõika kooritud banaanid 1-1,5 cm juppideks, aseta karpi või kandikule ja lase sügavkülmas vähemalt üleöö seista. Seejärel aseta kõik komponendid ehk sügavkülmutatud banaanitükid, jogurt ja vaarikad köögikombaini ning töötle ühtlaseks massiks. Maitse ja kui soovid magusamat jäätist, siis lisa mesi ja töötle see ülejäänud massiga ühtlaseks. Võid kasutada ka saumikserit, kuid blender ehk kannmikser ei sobi, sest siis tuleb jäätise asemel smuuti! Naudi kohe või tõsta jäätis karpi, aja ühtlaselt laiali, aseta sügavkülma ja lase seal vähemalt 2-3 tundi taheneda. Serveerimisel puista peale värskeid vaarikaid ja mündilehti. Kui sa enne ei lisanud mett, siis võid nüüd seda peale niristada, kui magusamat jäätist soovid. 

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea

Silja Luide ütles ...

rõõm kuulda :)