teisipäev, 7. detsember 2021

Väikesed tatra-kohupiima pannkoogisuupisted kaaviarikreemiga


Igasugused jõulupeod ja -istumised nii väiksemate kui ka suuremate seltskondadega on käimas ning pidevalt on vaja uusi ideid, mida lauale panna. Ma ise vaatan loomulikult alati esimese asjana oma blogisse;-), sest siit saan retsepte, mis kindlalt töötavad, aga vahete-vahel muidugi katsetan ka uusi asju:) Seekord proovisin Santa Bremor'i kaaviari-suitsulõhekreemi koos tatrajahust ja kohupiimast soolaste pannkookidega. See kooslus osutus õnneks mitte ainult väga lihtsaks, vaid ka igati maitsvaks. Kui muidu kulub aega nii pannkookide või pliinide küpsetamiseks kui ka lisandi(te) valmistamiseks, siis selle kreemi panin ma lihtsalt pritskotti, millega jaotasin seda pannkookidele. Lisasin tillioksakese ja oligi valmis! :) 

Pannkoogid peavad niikuinii jahtuma, seega võid need juba varem ära praadida. Kui külalised tulevad, on vaja vaid kreem pannkookidele panna ja ongi suupisted laual, mida eriti hea koos vahuveiniga nautida seni, kuni muud road on serveeritud. Mina kasutan kreemi jaoks pritskotti, aga võid ka lihtsalt lusikaga kreemist väikese kuhjakese teha või panna nii kreem kui ka pannkoogid lauale ning lasta igaühel endal neid meelepärase koguse kreemiga serveerida. 


Pannkookide asemel sobivad selle kreemiga ka pliinid. Mul on blogis üks eriliselt lihtne variant ning üks väheke aeganõudvam pärmi ja õllega retsept. Mõlemad on igati maitsvad ja mõnusalt kohevad, kuid esimene on kiirem, teine aga aromaatsem ja õhulisem variant ning minu arvates igati lisaaega väärt. 

Pannkoogid soovitan teha pigem väikesed, et neid oleks mugav sõrmedega võtta ja ühe ampsuga süüa. Seega tasub tainast pannile asetada pigem tee- kui supilusikaga. Aega kulub küll kauem, kuid minu arvates on see niivõrd väike vahe, et pole mõtet siinkohal mööndusi teha. Kuid loomulikult võid teha nii suured pannkoogid nagu soovid. Näiteks noa ja kahvliga söömiseks on suuremad paremad ning tainast tõsta sel juhul pannile supilusikaga. Oluline on, et koogid oleksid seest läbi küpsenud, seega võid suuremate kookide puhul kuumust pisut madalamaks keerata.

Vaja läheb:
200 g maitsestamata kohupiima
1 dl täispiima
2 keskmist muna
1 tl soola
1 sl suhkrut
100 g toortatrajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
neutraalse maitsega õli või selitatud võid praadimiseks

Sega kohupiim piima, munakollaste, soola ja suhkruga ühtlaseks. Sega sõelutud jahu küpsetuspulbriga, lisa kohupiimamassile ja sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega õrnalt taina hulka. 

Kuumuta pannil õli ja prae keskmisel kuumusel meelepärase suurusega pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Ümber keerata on õige aeg siis, kui tainas pealt mullitab. Taina kogusest saab u 30 väikest pannkooki. 

Lase kohupiimapannkookidel jahtuda ning serveeri koos kaaviarikreemi ja maitserohelise või pisirohega.


Postitus valmis koostöös Santa Bremor'iga.

Kommentaare ei ole: