esmaspäev, 11. aprill 2022

Martsipani-kohupiimavorm mustikakisselliga


Lihavõtte nädala puhul lisan blogisse järjekordse kohupiimadesserdi retsepti:) Kuna mulle kohupiimaga küpsetised, sh kohupiimavormid, hullult meeldivad, siis on neid blogis tegelikult juba omajagu olemas. Eelmise retsepti (kohupiimavorm marjakisselliga) juures lugesin erinevad kohupiimavormi variatsioonid ka üles, et neid kergem üles leida oleks. Kuna aga ka martsipan ja mustikakissell on asjad, mis mulle tohutult maitsevad, siis see siin on ilmselt mu isiklik lemmik kohupiimavormide hulgas :)

Võid kasutada ka rosinatega või vanillimaitselist kohupiima, aga sel juhul vähenda suhkru kogust.  Jahu võib olla ka gluteenivaba, nt mina kasutasin riisijahu, aga väga hästi sobib ka nt toitainerikas kaerajahu. 

Kohupiimavorm

4 muna
600 g (3 pakki) maitsestamata kohupiima
200 g hapukoort
2 sl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
60 g jahu
60 g võid
200 g martsipani

Klopi munad kergelt lahti, lisa kohupiim, hapukoor ja suhkrud ning sega ühtlaseks. Lisa sõelutud jahu ja sulatatud või. Sega läbi, seejärel lisa tükeldatud martsipan. 

Laota võiga määritud ja jahuga ülepuistatud või küpsetuspaberiga kaetud 20X20 cm ahjuvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 minutit kuni vorm on äärtest kuldpruun. Lase vormil jahtuda ja aseta siis paariks tunniks külmkapi lõplikult tahenema. Lõika ruutudeks ja naudi koos hapukoore või mustikakisselliga. 

Mustikakissell

800 g mustikaid
150 g suhkrut
3 sl kartulitärklist

Aseta mustikad ja suhkur koos 1 l veega potti, lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel mõni minut ja keera seejärel kuumus kinni. 

Sega eraldi anumas (kausike või suurem kruus) tärklis u 1 dl külma veega ühtlaseks. Vala tärklisesegu kohe ühtlase nirena potti ise samal ajal kisselli hoolega segades, et ei tekiks tükke. 

Kuumuta kisselli mõned minutid, kuni see kergelt pakseneb, kuid ära keema lase. Lase kissellil täielikult jahtuda ja aseta seejärel külmkappi. Serveeri koos kohupiimavormiga, soovi korral puista peale mündilehti. 


Kommentaare ei ole: