teisipäev, 4. jaanuar 2011

Kohupiima- toorjuustukook valge šokolaadi ja apelsinilõikudega

Mida teha, kui katus tilgub läbi ja kohe-kohe on töömehed tulemas (ja nii juba mitu tundi), mille tõttu  tuleb oma lõunaplaanid tühistada ning poodi süüa ostma ka ei saa minna? Õige vastus- teha külmkapis olevatest asjadest kook:)

300 g piparkoogitaigent
3 muna
150 g toorjuustu
200 g hapukoort
300 g vaniljega kohupiimapastat
1 dl suhkrut
100 g valget šokolaadi

Kate
1 dl suhkrut
0,5 dl vett
1 apelsin
100 g toorjuustu
8 tl aplesinimaitselist suhkrusiirupit

Munad, suhkur ja toorjuust vispeldada kergelt kreemiks, lisada hapukoor, kohupiimapasta ja sulatatud šokolaad. Suruda piparkoogitaigen ühtlaselt 24 cm vormi põhja ja kallata peale kohupiimasegu. Küpsetada ahjus 160 kraadi juures u 50 minutit.
Lõika apelsinist õhukesed viilud ning pane need vee ja suhkruga keema. Kuumuta nõrgalt keetes u 5 minutit. Seejärel pane aplesiniviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus 10  minutit. 
Jahuta tekkinud apelsini-suhkrusiirup. Sega toorjuust 8 tl siirupiga ühtlaseks kreemiks ja kata sellega jahtunud koogi pind ning kaunista apelsiniviiludega.

2 kommentaari:

Marju @Tassike.ee ütles ...

Väga isuäratav kook ja üldse väga "maitsev" blogi. Sattusin siia esimest korda ja kohe tekkis huvi :)

Edu sulle õpingutes ja mõnusat kokkamist täis 2011. aastat! :)

Silja ütles ...

Aitäh, Marju! :) Soovin Sullegi ilusat uut aastat ja hästi palju kokkamist!!!:)