reede, 14. jaanuar 2011

Kirsi-kohupiima purukook rukkijahuga

Rukkijahuga kook ei ole mitte ainult neile hea, kes nisujahu mingil põhjusel ei saa v ei taha süüa, vaid on veidikene tervislikumaks alternatiiviks kõigile magusaarmastajatele:) Kirsside asemel võib kasutada ka vaarikaid, sõstraid, mustikaid vm marju, mis endale kõige rohkem meeldivad:) 


Purutaigen
3,5 dl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl rafineerimata roosuhkrut
noaotsatäis soola
120 g võid

Täidis
4 muna
500 g hapukoort
300 g vaniljega kohupiimapastat
1 dl rafineerimata roosuhkrut
400 g kirsse

Kui kasutad külmutatud kirsse, siis eelnevalt sulata need ja nõruta sõelal. Sega taigna jaoks kuivained kokku, lisa hakitud või ja pudista sõrmedega v haki noaga, et tekiks ühtlane purutaoline taigen. Täidiseks sega  kokku munad, suhkur, hapukoor ja kohupiimapasta.
Võta neljakandiline vorm (23x34 cm), määri võiga ja puista üle rukkijahuga v aseta sinna küpsetuspaber ning pane põhja pool purutaignast. Kalla taignale täidis, kata kirssidega ja pudista peale ülejäänud puru. Küpseta 190 kraadises ahjus u 45 minutit. Lase koogil enne lahti lõikamist jahtuda.
Kooki saab teha ka natukene teisiti. Terve plaaditäie tegemiseks on kogused siin.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu lemmikkook! Nii lihtne teha ja väga maitsev! Tänud väga hea retsepti eest! Kadri Tartust

Silja ütles ...

Kadri, rõõm kuulda!:) Aitäh!