Ma arvan, et tegin kräsupead vist viimati keskkoolis ehk siis väga-väga ammu:) Õnneks on retsept alles ja sai uuesti proovida nõuka-aegset hõrgutist teha:)
Biskviidid
200 g hapukoort
2 muna
250 g suhkrut
220 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 spl naturaalset kakaopulbrit
Täidis
600-650 g hapukoort
1 spl vaniljesuhkrut
2 spl suhkrut
Sega omavahel suhkur ja munad, lisa hapukoor. Teises kausis sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa see läbi sõela muna-hapukooresegu hulka. Sega taigen ühtlaseks ja pane u 2/3 v isegi natukene rohkem taignast korralikult võitatud ja jahuga ülepuistatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Kui kasutad silikoonvormi, siis määri ka see võiga ja raputa üle jahuga. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.
Ülejäänud kolmandikule taignast lisa läbi sõela kakao, sega ühtlaseks, pane ettevalmistatud koogivormi ja küpseta sarnaselt heleda biskviidiga. Kuna kakaoga biskviit on õhem, siis kulub küpsemisele natukene vähem aega, aga kontrolli kindlasti küpsust tikuga - kui koogi sisse torgatud tikk jääb kuivaks, siis on see valmis saanud.
Sega täidise jaoks hapukoor suhkrutega. Kui hele biskviit on küpsenud, siis lõika see kuumalt ruudukujulisteks tükkideks ja sega magusa hapukoorega ära. Kui pruun biskviit on küpsenud, kummuta see taldrikule ja tõsta lusikaga täidis peale, et moodustuks kuhjake.
Glasuur
100 g võid
3 spl suhkrut
3 spl piima
3 spl kakaod
Glasuuri jaoks kuumuta aineid pidevalt segades keemiseni, et tekiks läige. Vala glasuur nirena koogile ja pane kook külma.
4 kommentaari:
Lisaks loomulikult pontšikud - see kõlab täpselt, et valmistasin täna sülti, kõrvale otse loomulikult kartulit :D:D
Aga ma mõistan - meil on praegu samamoodi - teen söögi, magustoidu ja siis pontšikud ka :D
just-just:D
kräsupea juurde lihtsalt pidi neid pontšikuid küpsetama, nii et magustoidu osas ole meil eile tõeline nostalgiaõhtu:)
Kas ma saan õigesti aru, et ma segan valged biskviidi tükid hapukoorega siis kui biskviit veel soe on?
jah, nii on kirjas küll :) ja võin kinnitada, et täpselt seda see ka tähendab :)
Postita kommentaar