teisipäev, 22. märts 2011

Valge šokolaadi-toorjuustukook jõhvika ja kookosega

Olude sunnil teen ma hetkel vist rohkem juustukooke ilma põhjata kui koos põhjaga, aga blogis olen kirjutanud ainult "korralikest" põhjaga kookidest, sest see ilma põhjata kook ei tundu milegipärast ikkagi nagu päris kook olevat:) Seekord aga sekka ka üks ilma põhjata kook, mis sobib väga hästi tegemiseks kiirel ajal, sest valmib tõeliselt ruttu. Samuti on see toorjuustukook sobilik inimestele, kes nisujahu süüa ei saa. Tuleb aga arvestada sellega, et erinevalt nö "tavalisest" juustukoogist ei ole see nii kreemja konsistentsiga, vaid jääb natukene vesisem, sest koogil ei ole põhja, mis niiskust endasse imaks. Koogist eraldub ka seistes natukene vedelikku, mille saab lihtsalt ära kallata. Šokolaadidest kasutasin seekord Kalevi jõhvika ja kookosega valget šokolaadi, aga tavaline valge šokolaad sobib ka suurepärselt. Kui väga kiire ei ole v seltskonnas ei ole mõnda gluteeniallergiaga inimest, siis soovitan koogile ikkagi põhja alla teha vastavalt nt sellele retseptile. Aga ilma põhjata maitseb ka väga hästi (ja saab sama kiirelt otsa) ;-)

Koogi jaoks on vaja:
3 muna
1 dl suhkrut
200 g toorjuustu
200 g hapukoort
400 g maitsestamata kohupiimapastat
200 g valget šokolaadi (jõhvika ja kookosega)

Vispelda munad, suhkur ja toorjuust kergelt läbi, et ei oleks toorjuustu tükke. Lisa hapukoor ja kohupiimapasta ning sega ühtlaseks. Sulata šokolaad veevannil ja lisa kiirelt segades kohupiima-toorjuustusegule, et šokolaad tükki ei läheks. Vala segu 24 cm läbimõõduga ettevalmistatud (võitatud ja suhkruga ülepuistatud) tavalisse v silikoonist koogivormi ning küpseta ahjus 160 kraadi juures 50 min kuni 1 h. Kaunistuseks võid peale raputada nii kookoshelbeid kui ka mandli- v šokolaadilaaste, samuti jõhvikaid. Kui kasutad tavalist valget šokolaadi, siis sobib kaunistada ka teiste marjade, nt vaarikate v maasikatega.

Kommentaare ei ole: