neljapäev, 9. juuni 2011

Koorene pasta kana ja kuivatatud tomatitega




250 g makarone
u 400 g kanafileed
2 küüslauguküünt
u 5-10 kuivatatud tomatit
1 dl valget veini
200 ml (vahu)koort
u 100 g parmesani, pecorinot vm kõvemat juustu
soola, pipart
peotäis basiiliku lehti

Lõika kanafileed parjalt väikesteks tükkideks. Kui kasutad kana rinnafileed, siis soovitan seda enne hoida kasvõi mõne tunni (veel parem üleöö) marinaadis v nt keefiri v maitsestamata jogurti sees. Kintsufilee on niisama ka hea, aga tuimale rinnafileele annab eelnev marineerumine päris palju juurde.

Pruunista tükkideks lõigatud kanafileed pannil õli ja või segus. Lisa peenelt hakitud küülsauguküüned ja valge vein ning lase madalal kuumusel küpseda kuni kanafilee on läbiküpsenud.

Haki kuivatatud tomatid ja basiilikulehed. Riivi pool parmesani vm juustu kogusest (mina kasutasin viimasel korral kuivatatud tomatitega pecorinot) peene riiviga. Keeda pasta soolvees parajalt pehmeks ja nõruta.

Kui kana on küpsenud, lisa pannile vahukoor, tükeldatud tomatid, basiilik, riivitud parmesan ja pasta, sega läbi. Serveeri värskete basiilikulehtede ja ülejäänud juustuga (kas riivitult v laastudena). 

Kommentaare ei ole: