teisipäev, 21. juuni 2011

Kohupiima purukook rabarberiga

Kui ikka nädalavahetusel kotitäis ilusaid peeneid rabarberivarsi linna kaasa pakitakse, siis tundub, et rabarberikookide aeg veel niipea otsa ei saa:) Siin aga üks eilse ekspromtürituse ekpromtkook, mille tegemine on lihtne, suhteliselt kiire ja mis õnnestub alati. Seda purukooki sobib teha igasuguste erinevate marjadega, samuti õuntega, kookoshelbed aga annavad koogile natuke särtsu juurde:) 


Purutaigen
100 g võid
2,5 dl jahu (nisujahu võib asendada maisijahu või maisi- ja riisijahu seguga)
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid

Täidis
500 - 600 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
0,5 - 1 dl suhkrut
3 suurt muna
200- 300 g rabarberit
0, 5 tl kaneeli
2 tl fariinsuhkrut

Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja kookoshelbed. Näpi juurde või, et tekiks purutaoline taigen.
Täidise jaoks sega kohupiimapasta suhkruga lahtiklopitud munadega ühtlaseks. Võid kasutada kas täielikult v osaliselt kohupiimapasta asemel ka hapukoort, kuid sellisel juhul lisa rohkem suhkrut. Haki rabarberid väikesteks tükkideks ja sega kausis fariinsuhkru ning kaneeliga. 
Pane 2/3 taignast 24 cm läbimõõduga koogivormi, vala peale kohupiimasegu ja selle peale  rabarberitükid. Kata ülejäänud purutaignaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.

Lisa 3. juuni 2013. a.
Olen koogi retsepti natukene täiendanud ja see ilmus koos minu rabarberi-teemalise artikliga LP-s.


4 kommentaari:

K. ütles ...

Üli maitsev kook! Mitte ükski sööjatest ei piirdunud ühe tükiga!

Silja ütles ...

rõõm kuulda!:) mulle endale see ka väga meeldib:)

K. ütles ...

Ema pidas ka juba plaani, kuidas ta seda kooki küpsetab :D

Silja ütles ...

Lahe!:) Marju ema ka just küpsetas seda ja kiitis:)