Põhi
180 g šokolaadiküpsiseid
60 g sulatatud võid
1 spl pruuni suhkrut
Täidis
200 - 240 g tumedat šokolaadi
250 g mascarponet v 2 dl hapukoort
400 g maitsestamata toorjuustu
4 munakollast
1,25 - 1,5 dl (rafineerimata roo)suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1/3 tl soola
1 spl maisitärklist
300 - 400 g sõstraid, vaarikaid v kirsse
Purusta küpsised ning sega sulatatud või ja suhkruga ühtlaseks. Suru segu 24 cm läbimõõduga silikoonvormi v ettevalmistatud (ehk kas võitatud v küpsetuspaberiga vooderdatud) koogivormi põhja ja küpseta 160 kraadi juures 10-15 minutit. Lase pisut jahtuda.
Täidise jaoks sulata šokolaad veevanni kohal. Klopi toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks ja vahusta hulka kas toasoe mascarpone v hapukoor. Lisa vaniljesuhkur, sool ja vispelda ükshaaval sisse toasoojad munakollased. Lõpuks sega hulka maisitärklis, seejärel sulatatud šokolaad.
Laota marjad koogipõhjale ja vala toorjuustutäidis peale. Mina panin marjad (mustsõstrad) täidise vahele ehk u pool täidisest põhjale, siis marjad ja seejärel katsin täidisega.
Küpseta ahjus 160 kraadi juures u 50 minutit kuni kook on tahe, aga keskelt veel kergelt võbelev. Lase vormis jahtuda ja hoia üleöö külmas. Kaunistada saab nt tumeda ja valge šokolaadi laastudega (noaga tõmbad šokolaaditahvli küljest).
Ülejäänud munavalgetest soovitan küpsetada martsipanitorti.
Väikeste täiendustega retsept on ajakirjast "Toit&Trend".
Küpseta ahjus 160 kraadi juures u 50 minutit kuni kook on tahe, aga keskelt veel kergelt võbelev. Lase vormis jahtuda ja hoia üleöö külmas. Kaunistada saab nt tumeda ja valge šokolaadi laastudega (noaga tõmbad šokolaaditahvli küljest).
Ülejäänud munavalgetest soovitan küpsetada martsipanitorti.
Väikeste täiendustega retsept on ajakirjast "Toit&Trend".
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar