neljapäev, 29. märts 2012

Kirsi-valgešokolaadi blondie

Blondie on valge šokolaadiga versioon brownie'st ehk tumeda šokolaadiga koogist. Siin siis üks variant blondie'st, mille muudatustega retsept pärineb Donna Hay ajakirjast (ikka sealt juubelinumbrist):) Mulle tundub, et ma enne ei saa rahu, kui olen kõik toidud sealt ajakirjast ära proovinud:D Ostsin viimasel reisil endale lennujaamadest igasugust toidualast lugemist alates Olive'ist, Good Food'i eriväljaandest ja Food & Travel'ist lõpetades mingite Singapuri kohalike toiduajakirjadega, lisaks veel Kambodža ja Vietnami kokakursustel saadud retseptid ning kokaraamatud, aga ikka avastan ennast taaskord DH ajakirja lehitsemast ja mõtlemast, kuna saaks sealt järgmiseid asju valmistada ...:)

Seekordseks põhjuseks küpsetada oli Marju järjekordne toidufotokoolitus, kus osales 15 inimest. Kuna hädasti (tõesti!):):):) oli vaja see valge šokolaadi-kirsikook (originaalis küll muude marjadega, aga minu arvates sobivad siia perfektselt kirsid v vaarikad) ära proovida, siis läksin jälle riski peale välja nagu eelmisel koolitusel rukki-brownie'gagi ja tegin nii oluliseks ürituseks (ja niiiiiii olulistele inimestele) koogi, mida küpsetasin esimest korda. Igaks juhuks tegin muidugi koogi eelmisel õhtul valmis, et siis hommikul uus teha, kui see retsept ikkagi ei tööta nii hästi kui peaks, aga õnneks sain hommikul keskenduda suitsukala-täidisega rukkiprofikate tegemisele, mis ka koolitusel osalejatele suupisteteks ja koolitajale modelliks läksid:) Niiet ilusa pildi eest veelkord aitäh Marjule:)


Vaja läheb:
270 g valget šokolaadi
330 g võid
200 g nisujahu
1/3  tl küpsetuspulbrit
290 g suhkrut
6 muna
400 g kivideta kirsse (võid võtta otse sügavkülmast, pole vaja sulatada)

Sulata tükkideks lõigatud või ja šokolaad vesivannil v paksupõhjalises potis ning sega ühtlaseks. Lase natukene jahtuda.

Pane sõelutud jahu ja küpsetuspulber ning suhkur ja munad kaussi, lisa sulatatud šokolaad ning vispelda kõik ühtlaseks. Vala segu 23X34 cm nelinurksesse küpsetuspaberiga kaetud vormi, aseta peale kirsid ning küpseta ahjus 160 kraadi juures 1h ja 10-15 minutit. Jahuta vormis ja lõika ruutudeks.

10 kommentaari:

Andra Kalda ütles ...

Mul õnnestus koolitusel neid maitsta ja peab mainima, et need olid väga väga head! :) Aitäh kokale!

Eneli Kaarna ütles ...

Samuti kiidusõnad! Vahepeal mõtlesin, et ma üksi olengi kõik ära söönud, imehead!

Marju ütles ...

Oi, mina sõin neid ja hea, et õppematerjali omad olid targu kõrvale pandud, muidu poleks enam midagi pildistada olnud! DH-ga seoses on mul ka see mõte, et teisi retseptiallikaid ei olegi vist enam vaja. Mida iganes ma sealt teen, kõik on täistabamus. iPadide õnnelikud omanikud muidugi näevad sellist interaktiivset ajakirja, et suu jääb ammakile. No tõesti maailmaklass. Juubelinumber ja jõulunumber on senimaani allalaadimiseks täiesti tasuta!

JANA ütles ...

Nagu ma su lehele kirjutasin et nii profitroolid kui ka blondiinid maitsesid imehästi!
Tänud, Jana

Anonüümne ütles ...

ma lihtsalt mõtlen kaloritele, mis selline kook annab,,, kuidas säilitate oma figuuri:-)

Silja Luide ütles ...

aitäh, aitäh, aitäh!!! :D
Mul on tõeliselt hea meel, et Teile meeldsid ja puhas rõõm oli sellisele toidufännide seltskonnale kokata - alati valmis!:D
Tänud hoopis parimale toidufotograafile, et ta palus mul küpsetada ja et ta üldse nii lahkelt oma teadmisi ja oskusi jagab - koolituste tulemusi on juba paljudes blogides selgelt näha:)

Ja Marju, tänud vihje eest DH jõulunumbri osas - loodetavasti ei ole see sama sõltuvust-tekitav, kui juubelinumber:D Muidu ma ei saa enam üldse köögist välja ... :)

Anonüümne, ma arvan, et kui tervet kooki üksi ära ei söö (vähemalt mitte ühe õhtu jooksul), siis ei ole see mõni kalorike ju probleemiks, onju:)

Anonüümne ütles ...

Proovisin ka teha, aga pealt kippus ära kõrbema. Kas peaks fooliumi küpsemise ajal peale panema?

Silja Luide ütles ...

Anonüümne, ahjud on kahjuks erinevad, aga proovi küpsetamise ajal vormile peale panna kas foolium v küpsetuspaber. Samuti võid proovida ka suuremasse vormi tegemist - kui on suurem vorm, on kook õhem ja küpseb ühtlasemalt.

Head küpsetamist!:)

Anonüümne ütles ...

Just lugesin wikipeediast, et blondie-t originaalis ei tehta valge shokolaadiga. Valge brownie on tõesti valge shokolaadiga (pruuni/musta asemel siis). Blondie tähtsaim erinevus ja ka peamine komponent on pruun suhkur.

Silja Luide ütles ...

tänud kommentaari eest, anonüümne! paistab, et siinkohal on wikipedia reaalsusega ikka väga pahuksis või siis on tegelik elu originaalist kõvasti edasi läinud … :D