Esmaspäev, 20. märts 2017

Karamellikreem šokolaadi"mulla" ja väikese konjakiga


Lihtsad kihilised magustoidud on alati nö päeva päästjad, kui vaja teha kiirel ajal midagi magusat ise maiustamiseks või külalistele pakkumiseks. Selles maiuses täiendavad kergelt mõrkjas ja krõbe tummine šokolaadi"muld" ning karamelline magus kreem üksteist nii maitse kui ka tekstuuri osas, hapuka nüansi saab lisada erinevate marjadega. Šokolaadipuru sees olevad mandlid ja kreemi sisse lisatud konjak (kasutasin Hennessy V.S.O.P.-d) teevad magustoidu veelgi hõrgumaks. Kuigi juba üks ports on parajalt toitev ja rammus, võib kindel olla, et ikka küsitakse desserti juurde ;-) Ilmselt on asi ka selles, et kokkuvõttes ei ole see liiga magus, vaid kõik on tasakaalus.

Kogu šokolaadimulda ei pruugi magustoidule lisada, kui ei soovi, vaid ülejäägi saab panna õhukindlalt suletud purki ja kasutada nt kookide kaunistamisel, trühvlite veeretamiseks või muude dessertide lisandiks. Kui aga on nii kiire, et ei ole aega šokolaadipuru teha, siis võib võtta ka pool pakki šokolaadiküpsiseid, segada need läbi u 30 g sulatatud või ja u 30 g riivitud tumeda šokolaadiga ning saab veelgi lihtsamalt ja kiiremalt maiusele mõnusa lisandi.

Minul kuulub kange alkohol (konjak on eriti hea!) peaaegu alati küpsetiste ja magustoitude juurde - kui kasvõi blogis olevaid retsepte vaadata, siis on näha, et ega ilma selleta naljalt kooki ei saa :D Kui on aga huvi selle vastu, mida profikokad teevad, siis siin on väike spikker söögikohtade kohta, kus sööjaid kvaliteetse konjakiga sobitatud või sellega valmistatud hõrkude roogadega kostitatakse.


Šokolaadipuru/muld:
60 g võid 
80 g ekstrapeent suhkrut 
100 g peeneks jahvatatud mandleid 
60 g nisu- või toortatrajahu 
40 g kakaopulbrit 

Sulata või. Sega kuivained omavahel, lisa sulatatud või ning sega saiapuru meenutavaks massiks. Laota puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.


Juustukreem:
600 g (3 pakki)  toasooja toorjuustu
3 X 190 g (3 pakki või 1,5 purgitäit) toasooja 3 h keedetud kondenspiima (pehmet kondenspiima karamelli)
3 sl head konjakit (nt Hennessy V.S.O.P.)
paar peotäit värskeid või külmutatud marju või nõrutatud kompotikirsse

Sega toorjuust visplit kasutades karamellise kondenspiima ja alkoholiga ühtlaseks kreemiks. 

Võta 6 suuremat või 8 keskmist magustoiduanumat või -pokaali. Aseta põhja paar supilusikatäit puru, kata kahe supilusikatäie kreemiga. Võid ka kreemi vahele puru panna. Puista vähemalt supilusikatäis puru kreemi peale ja serveeri marjadega.



Postitus sündis koostöös Hennessy konjakiga. 

Kommentaare ei ole: