reede, 10. märts 2017

Lemmik-energiaampsud (eriti tervislikud) igaks elujuhtumiks ;-)



Kui on soov maiustada, siis tasub seda ju (vähemalt teoreetiliselt) teha nii tervislikult kui võimalik, eksju?:) Miks mitte nautida kasulikest toitainetest (mineraal- ja kiudaineid, antioksüdandid, vitamiinid) pakatavaid maiuseid, mida on ka ülimalt lihtne valmistada, sest praktiliselt kogu töö teeb ära köögikombain?!?

Minu arvates tasub apselsinimahlaga magusaid "trühvleid" teha nii hommikusöögiks kui ka õhtuseks maiustamiseks, samuti tööle kaasa võtmiseks, et pealelõunasel unisel ajal oleks midagi tõeliselt head ja tujutõstvat põske pista. Neid võib valmistada külakostiks viimiseks, aga ka kingituseks. Need pähklite ja seemnetega kommid annavad küll energiat, aga kõik kalorid on nö "head". Maiuses ei sisaldu midagi ebatervislikku, sh viimase aja suurimaid "vaenlaseid" nagu valge suhkur ja jahu, gluteen (juhul, kui kasutad gluteenivabu kaerhelbeid), laktoos, transrasvad, säilitus- ja muud lisaained. Kas pole tore?!? :D

Lisasin natukene ka tsitruselikööri, selle võid soovi korral asendada külma kange kohviga või üldse ära jätta - suus sulavad on need ka ilma selle lisanüansita :)

Kuna olen ise suur magusasööja, siis mul endal on alati hullult hea meel, kui õnnestub midagi mitte ainult head, vaid ka tervislikku teha, niiet neid "šokolaadi"-seemnekomme naudin ma erilise rõõmuga ja soovitan Teile ka! :)

Retsepti leiate ka Laupäevaleht LP-st.

Vaja läheb:
100 g kõrvitsa- või päevalilleseemneid või nende segu
200 g sarapuu- või pekanipähkleid või mandleid või nende segu
200 g pehmeid suuri kuivatatud kivideta datleid
100 g täistera kaerahelbeid
50 g kakaopulbrit
50 g kookosrasva
1 apelsini riivitud koor
poole apelsini mahl (u 8 sl)
1 sl tsitruslikööri (soovi korral)

Aseta seemned ja pähklid köögikombaini ning töötle puruks. Tõsta need kaussi, seejärel pane kõik teised koostisained köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Lisa pähkli-seemnesegu ja sega kõik läbi. Kui segu on liiga paks, siis lisa veel apelsinimahla.

Tee massist märgade käte vahel väikesed 1-2 cm läbimõõduga pallid ja hoia külmkapis õhukindlalt suletud nõu sees. Säilivad u 2 nädalat.

Kommentaare ei ole: