Reisimine on ikka hullult tore ja kui keegi mõtleb, kas sõita kuskile või mitte, siis siin on üks huvitav artikkel, mis ehk aitab otsustamist lihtsamaks teha ;-) Kui ostetud asjad kuluvad või kaotavad oma väärtust, siis mälestused elavad edasi ja teevad meid veel hiljemgi õnnelikuks. Kui ma vaatan oma eelmisel nädalal Londonist soetatud Fergus Hendersoni ja Yotam Ottolenghi kokaraamatuid, millest viimane on suisa signeeritud autori poolt, siis võin öelda, et minu reisimisest saavad kindlasti kasu ka blogilugejad:D Ja loodan oma Londoni ja Pariisi muljed enne Valenciasse sõitmist ka blogisse kirja panna, kuigi lubada ei julge, et see tõesti õnnestub ... :)
Pühapäevaseks emadepäevaks tegin seekord mõned lihtsad marjadega küpsetised (kookoshelveste ja karamellise kohupiimatäidisega purukook ning mandlijahu ja šokolaadiga muffinid) Laupäevaleht LP-sse; Electrolux'i uue inspireeriva retseptiportaaliga koostöös valmis aga siin postituses olev pohlade ja kreemja juustukihigaga mõnusalt pehme ja ülimalt mahlane šokolaadikook. Et seda veelgi kergem valmistada oleks, on Electroluxi lehel juures ka pildid igast etapist.
Kui kasutad sügavkülmutatud marju, siis sulata ja nõruta need enne koogile lisamist. Mina tegin koogi rasvata mandli- ja riisijahu seguga, kui kook aga ei pea olema gluteenivaba, siis võid need asendada tavalise nisujahuga. Tummisust andsin põhjale pruuni suhkruga (tume muscovado), aga vabalt võid kasutada muud endale meelepärast suhkrut.
Šokolaadikiht:
200 g tumedat šokolaadi
200 g toasooja võid
150 g (pruuni) suhkrut
3 suurt toasooja muna
100 g nisujahu või 70 g õlivaba mandlijahu ja 30 g riisijahu
Juustukiht:
400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
150 g (peen)suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
2 suurt toasooja muna
120-150 g pohli vm marju (kirsid, mustikad, sõstrad)
Tükelda šokolaad ja sulata veevannil. Lase pisut jahtuda. Vahusta või suhkruga kohevaks heledaks vahuks ja lisa edasi vahustades ükshaaval kolm muna. Sega hulka sulatatud šokolaad, seejärel sõelutud jahu(d). Laota kolmandik tainast küpsetuspaberiga kaetud 20X30 cm vormi.
Vahusta toorjuust suhkrute ja munadega ühtlaseks kreemiks ning laota šokolaadipõhjale. Puista ühtlaselt peale marjad, seejärel ülejäänud šokolaaditainas ja tõsta kihte segamini, et tekiks marmorjas muster. Küpseta kooki ahjus 170 kradi juures 40-45 minutit kuni see on tahenenud, kuid juustukiht ei ole veel pruunistunud. Lase koogil jahtuda ja lõika ruutudeks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar