reede, 4. mai 2018

Kevadiselt täidetud kanafilee


Kui on tunne, et karulaugust on juba küllalt pestot tehtud ja tahaks seda kevadekuulutajat ka mõne muu toidu sisse sobitada, siis mahlane juustuga kanatasku on üks hea variant. Täidetud kanafilee on üldse üks tõeliselt tänuväärne asi! See on väga maitsev, aga valmib vähese ajaga. Sobib nii kiirel argiõhtul valmistamiseks kui ka külalistele õhtusöögil pakkumiseks. Lisaks ka kerge, st ei ole õhtusöögiks liialt rammus ega nö raske :)

Täidiseks sobivad nii peened sparglivarred kui ka karulauk, lisaks võib tükeldada kuivatatud tomateid. Kui on jämedamad sparglid, siis tasuks neid enne kanarullide täidises kasutamist kergelt keeta või aurutada, et need piisavalt pehmed oleksid. Juustudest on väga head nii feta- ja kitsejuust kui ka mozzrella ja sini- või valgehallitusjuust, samuti võib asetada ka lihtsalt mõne nö tavalise (nt Eesti) juustu viilu.

Kanarulle saab serveerida igasuguste lisanditega alates keedetud riisist, (toor)tatrast, makaronidest ja erineval viisil valmistatud kartulitest lõpetades värske salati ja küpsetatud aedviljadega.

Retsept ilmus aasta tagasi Laupäevaleht LP-s koos prosciutto ja munaga salati valmistamisõpetusega.


Vaja läheb: 
3 kana rinnafileed
soola, pipart, paprikapulbrit
9 peent sparglivart või väike punt karulauku
3 viilu juustu
u 1 sl õli praadimiseks

Lõika rinnafileed ühelt poolt noaga pooleks tekitades nö tasku ja jättes teiselt poolt liha läbi lõikamata. Paksemad kohad võid mõne tömbi esemega (nt tainarulliga) läbi toidukile või küpsetuspaberi kergelt õhemaks taguda. Maitsesta liha seestpoolt soola, pipra ja paprikapulbriga ning aseta sisse juust, pooleks lõigatud sparglivarred või tükeldatud karulauk. Vajuta lahtine osa kokku, vajadusel torka kokku kokteilitikuga ning maitsesta liha ka väljaspoolt samade maitseainetega. 

Kuumuta pannil õli ja prae selles kanafileed mõlemalt poolt kuldpruuniks (kumbagi külge 3-5 minutit). Kata pann fooliumiga ja küpseta kana ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit kuni kana on läbi küpsenud. Kui sul on selline pann, mida ei saa ahju panna, tõsta kanataskud ahjuvormi ja kata samuti foolimiga. 

Lase ahjust välja võetud lihal fooliumi all u 10 minutit seista, tõsta seejärel lõikelauale, lõika pooleks ja serveeri koos meelepäraste lisanditega.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma tegin karulauguga. Väga mõnus, kiire, lihtne ja argine toit.
Suur tänu retsepti jagamast!

Silja Luide ütles ...

aitäh tagasiside eest - mul on selle üle väga hea meel, et meeldis! :)