laupäev, 26. märts 2011

The Gorgeous Blogger



Nii hea on auhinda saada!!!:) Maarja andis mulle tunnustuse "The Gourgeous Blogger", mille juures mulle eriti meeldib see määrav artikkel "the":):):) Aga tegelikult on mul tunnustuse üle siiralt hea meel!

Tunnustusega "The Gourgeous Blogger" kaasneb kohustus vastata kõigepealt viiele küsimusele oma blogi kohta ja seejärel anda see "auhind" omakorda viiele blogile edasi. So, here we go:)

1. Millal alustasid oma blogiga?
Septembris 2010. Esimene postitus oli 8. septembril ilma igasuguse ettevalmistuseta - lihtsalt tegin blogspoti lehe lahti ja hakkasin kiirelt kirjutama, sest aega, nagu ikka, napib alati:)

2. Millest kirjutad oma blogis ja mida kõike see käsitleb?
Kirjutan peamiselt toidust, aga ka reisidest, veinidest jm nende kolme teemaga seonduvast.

3. Mis teeb sinu blogist erilise võrreldes teistega?
Arvan, et iga blogi on oma blogija nägu ja on selles mõttes eriline. Minu oma on eriline, sest ta on kirjutatud minu poolt - minu iseloom, kogemused, elu, arusaam asjadest jne peegeldub selles:)

4. Millest sai alguse sinu blogimine?
Blogi sai alguse Pariisi kokakooli õppima minnes, et sõpradele-tuttavatele anda edasi seda, mis minuga Pariisis toimub, millega tegelen, mida uut ja huvitavat olen õppinud jne. Tundus kõige lihtsam ja mugavam viis kõigiga korraga suhelda ja aega kokku hoida, sest esimesel paaril nädalal muudkui kirjutasin pikki e-kirju, mille sisu kohati kattus, aga ikkagi olin "kirjavõlas" veel umbes kümne inimese ees, kes huvi tundsid, kuidas ma elan ja üksikasju pinnisid.

Alustasin seda kui oma igapäevase elu kirjeldust, kui aga aru sain, et mõnekümne inimese asemel, kellele oma blogi aadressi saatsin, loeb seda päevas vähemalt mõnisada, keskendusin rohkem kokakoolile. Ma tegelikult olin alguses üsna šokeeritud, et võõrad inimesed mu blogi loevad, sest ma olin suhteliselt isiklikke asju kirjutanud ja pole harjunud ennast ega oma elu eksponeerima. Aga harjusin ära ja nüüd on mitmetest "võõrastest" saanud juba ka täitsa omad:)

Aga endiselt ei ole ma oma blogi aadressi isegi facebook'is "avaldanud", rääkimata selle muul viisil "reklaamimisest". Arvan, et need inimesed, kes seda lugeda tahavad, seda juba teevad - kas on selle aadressi minult endalt saanud v muul viisil üles leidnud:)

5. Mida tahad muuta oma blogis?
Arenguruumi on veel kõvasti, sest blogis, nagu inimeseski, peab ju teatavasti kõik kaunis olema;-) Tahan reisidele ja kokakoolile teha eraldi kataloogi ja need toidupostitustest eraldi arhiveerida, blogi natukene disainida ja muuta see mugavamaks kasutada jms. Ja muidugi, pildistamist oleks ka vaja õppida:) Siiani ei ole veel kahjuks jõudnud nende teemadega tegeleda, sest vajan selleks kõrvalist abi, aga asi loodetavasti lähiajal paraneb;-)

Tunnustuse edastamisel jään eestimaiste toidublogide juurde, sest kuigi ma külastan ka välismaised aeg-ajalt, siis arvan siiski, et nt David Lebovitz'il on suhteliselt ükskõik, mida mingi tsikk kuskil Eestis tema blogist arvab... Ja jään ikkagi just toidublogide juurde, sest peale Siimu blogi ma muid mitte- toidublogisid ei külasta. Kuigi siinkohal peab vahemärkusena ütlema, et meil Siimuga on huvitavatest teemadest ikka väga erinev arusaam:) Sain Siimu käest just üks päev skype'is pahandada, et mis toimub- läheb tema mu blogisse spordijuttu lugema, aga spordi asemel on ainult toit ja vein ja vein ja vein ja toit ja vein... Nojah, arvestades, et ta mind üle kahekümne aasta tunneb, võiks juba teada juba, et ma ei ole mingi spordi-, vaid koogitüdruk!:):):)

Aga siit siis minu absoluutsed lemmik (toidu)blogid:)

1. Tuuli blogi on minu vaieldamatu lemmik:) Tema blogist kumab selgelt läbi blogija entusiasm ning armastus toidu ja veini vastu, samuti tema põhjalikud teadmised sellest valdkonnast. Tuuli üllatas mind nt  asjaoluga, et teadis Simonsig'i vahuveini Cuvee Royale, mida ma ise esimest korda alles LAV-is proovisin.

Blogis on väga ilusad pildid, põhjalikud õpetused ning alati õnnestuvad retseptid. Peaaaegu igas toidublogis on sõira valmistamise õpetus. Tuuli oma postituses aga õpetab otse loomulikult tegema erinevaid juustusid - mascarpone, ricotta, ahjujuust jne. Kui teistel on reeglina üks retsept, kuidas teha tordipulbriga kooki, siis Tuulil on temale omase põhjalikkusega kirjeldatud mitmeid erinevaid viise

Tuuli blogil on tohutu suur retseptivaramu ja ma olin tõeliselt üllatunud, kui kuskilt lugesin, et ta on alles aasta bloginud. Ma kujutasin ette, et selline hulk retsepte on mitme aasta tubli blogimise tulemus:)

2. Kätrini kokkamispäevik - soe, ilus, armas, maistvad ja töötavad retsepid, ilusad pildid ehk lühidalt: eriliselt isuäratav! Eriti tore, et keegi ka eestlastest on makrooniteo ette võtnud ja seda teistelegi õpetab:)

3. Mari-Liisi blogi - nagu ma juba ütlesin, et ka blogis nagu inimeseski, peab kõik kaunis olema:):):) See blogi (ja blogija) on - ükskõik, mis nurga alt vaadata - ilusad nii väliselt kui ka sisu poolest! Mulle meeldib!!!:)

4. Pireti blogi - puhas rõõm teha (jääb selline mulje vähemalt ;-), ja puhas rõõm lugeda!:)

5. Thredahlia blogi võlus mu täielikult ära oma baklavasigarite postitusega. Väga üksikasjalik   informatiivsete piltidega tegemisõpetus ning muidu keerukana tunduv asi näibki täiesti teostatav ja tekitab isu järele proovida:) Ilus ja paljude heade retseptidega on see blogi muidugi ka:)

Tegelikult on huvitavaid, ilusaid jne blogisid veel palju, aga nendest viiest olen sõltuvusse sattunud! :)  Soovin kõigile blogijatele jõudu!

5 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

Aitäh, Silja:)

Piret ütles ...

Palju õnne ja suured tänud:)

Lars ütles ...

Palju õnne! :D

Silja Luide ütles ...

Aitäh, Piret ja Larsikene! :)

Unknown ütles ...

nice blog....ilove this blog....great jb...keep posting
please give your opinion to my blog
www.kramatman.blogspot.com
www.kramatmanmovie.blogspot.com
www.kramatmangames.blogspot.com
www.kramatmantvradio.blogspot.com

thanks 4 all.... :)