Kolmapäev, 26. juuli 2017

Jahutav jääkohv väikese kaneeliga




Selle jahutava ja värskendava jääkohvi retsepti panin kirja tegelikult juba eelmise aasta juuli alguses, kui ilmad olid kuumad ja see oli ideaalne kosutus uimasel päeval. Pakkusin jääkohvi ka päevasel ajal külas käinud sõpradele, kellest vist kõik ütlesid, et "ma tegelikult ei ole jääkohvi sõber", aga samas jõid kohvi ära, kiitsid ja küsisid juurde. Ma muide ise ka ei ole jääkohvi sõber ... :D, aga praeguse sooja ilmaga on see tõesti väga mõnus.

Jääkohvi jaoks on eriti hea just külmpressitud kohv, millest kirjutasin lähemalt siin. Kuigi ma armastan kohvi smuutide sisse panna (lisaks eelmisele viitele on veel see ja see variant), siis suvel on vahel täitsa mõnus kohvi koos jääkuubikutega niisamagi nautida.

Minu retsept ja foto ilmusid aasta tagasi D-kokaraamatus, samuti hakkasid need silma ajakirjas Oma Maitse (eelmise aasta augusti numbris). Et ilmad olid selleks ajaks juba jahedaks läinud, siis ei tekkinud kuidagi õiget hetke ja seda õiget tunnet, et retsept ka blogis avaldada, aga hetkel kauaoodatud kuumalaine harjal on see küll üks turgutav jahutus, mis igati hästi ära kulub;-)

Vaja läheb:
30 g pruuni suhkrut
2 sl (u 30 g) muscovado- või suhkruroosiirupit
0,5 dl vett
1 kaneelipulk
3 dl kanget külma kohvi
täispiima (vähemalt 3,5%) või rõõska koort
kaneelisuhkrut (soovi korral)

Aseta pruun suhkur koos siirupi, vee ja kaneelipulgaga potti ning kuumuta u 5 minutit, segades kuni suhkur lahustub. Eemalda pott pliidilt, lase u 15 minutit seista ja võta kaneelipulk välja. 

Täida kaks klaasi poolenisti jääkuubikutega ja jaota nende vahel kõigepealt kohv, seejärel siirup. Vala peale täispiima või rõõska koort ja raputa soovi korral kaneelisuhkrut. Kui klaasi mahub, võid lisada veel mõne jääkuubiku. Sega pika varrega lusikat või kõrt kasutades jook ära ja naudi kohe!

Kommentaare ei ole: