reede, 17. juuli 2020

Krõbedad kanasnäkid peedi-fetadipiga



Maisihelvestes paneeritud kanasnäkid, mis meeldivad nii lastele kui ka täiskasvanutele, on minu arvates täiesti universaalne toit. Neid võib pakkuda kodus eelroana või nt salatiga, samas on kanaampsud väga mõnusad ja mugavad aiapeol, piknikul või isegi (raba)matkal näksimiseks. Lisaka aitavad valgurikkad snäkid teekonnal kõhtu kauem täis hoida. Kui aga peate metsas või rabas pikniku, sobib juurde mõni toitev dipikaste. Seekord tegin kanasnäkkide lisandiks maitserikka peedi-fetadipi, aga loomulikult sobivad ka muud kastmed, nt guacamole, samuti jogurti-mündikastme, paprika- ja baklažaanidippiga on need ampsud väga head. 

Maisihelbed võiksid olla kas vähemagusad või magustamata, samuti sobivad nt maisi-tatrahelbed. Praadimisel peaks temperatuur olema mõõdukas, et ka liha sees ära küpseks ja paneering liialt samas ei pruunistuks ega kõrbema läheks. 

Dipikastme jaoks võib peet olla ahjus röstitud, keedetud või aurutatud, samas võid ka poest osta juba keedetud (ja riivitud) peedi, et peaks suvisel ajal veelgi vähem köögis aega veetma. Peedi-feta dipp sobib suurepäraselt ka viimasel ajal poppide tortilla- ja leivakrõpsudega, samuti saab seda kasutada röstleiva või -saia määrdena. 

Nii dipikastete kui ka kanasuupisteid hoia kuni söömiseni (või matkale minekuni) külmkapis. 


Peedi-feta dipp

400 g riivitud küpsetatud peeti
150 g fetajuustu
1-2 keskmist küüslauguküünt
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (soovi korral)
soola

Aseta riivitud ja üleliigsest vedelikust nõrutatud peet koos tükeldatud juustu ja küüslaugu ning maitseainetega köögikombaini. Töötle ühtlaseks massiks, vajadusel lisa soola, aseta õhukindlalt suletavasse anumasse (nt purki või karpi) ja hoia külmkapis. 

Kanasnäkid

2 suurt kanafileed (kaal u 500 g)
100 g maitsestamata jogurtit või keefiri
1 sl meelepärast kanamaitseainet
150 g magustamata maisihelbeid
1 tl soola
õli praadimiseks

Lõika kanafilee u 2 cm tükkideks (lõika fileest u 1 cm jämedused viilud ja need omakorda ristipidi kolmeks). Aseta kanatükid kaussi, sega läbi maitseainega, seejärel jogurti või keefiriga ning lase vähemalt paar tundi (veel parem üleöö) külmkapis seista. 

Võta kana vähemalt pool tundi enne praadimist toatemperatuurile. Purusta maisihelbed koos soolaga köögikombainis. Aseta maisihelebepuru taldrikule ja veereta selles kanatükke nii, et need oleksid korralikult maisihelvestega kaetud. 

Prae kananagitsaid pannil õli sees keskmisel kuumusel, kuni need on kuldpruunid. Kui kanasnäkid on jahtunud, aseta õhukindlasse anumasse ja hoia külmkapis. 

Kommentaare ei ole: