reede, 30. detsember 2011

Dipikastmed baklažaanist ja paprikast

Pärast jõulusööminguid soovitan aastavahetuse lauale kahte hästi maitsvat, aga lihtsat ja tervislikku dipikastet, mis sobivad söömiseks nii rukkikõrsikute kui ka leiva-, lavaši- jm krõpsudega. Ja loomulikult soovin kõigile tõeliselt lõbusat aastavahetust! :)





Baklažaanidipp:
1 baklažaan
1 spl extra virgin oliiviõli (soovi korral)
1 spl sidrunimahla
1 spl petersellilehti
1 spl tahinit
soola, pipart

Paprikadipp:
1 paprika
1 küüslauguküüs
30 g jahvatatud mandleid
1 spl extra virgin oliiviõli
soola, pipart

Torka baklažaan kahvliga läbi ja pane koos paprikaga 200 kraadi juures ahju küpsema. Küpseta baklažaani kuni see on pehme, paprikat aga seni, kuni selle nahk mullitab.

Baklažaanil võta lusikaga koore seest sisu välja ning purusta blenderis sidrunimahla, petersellilehtede, tahini, soola ja pipraga ühtlaseks. Soovi korral lisa ka oliiviõli.

Eemalda paprikalt nahk ja blenderda koos küüslauguküüne, jahvatatud mandlite, oliiviõli, näpuotsatäie soola ja pipraga ühtlaseks. 

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aitäh retsepti eest! Tegin baklažaani tipikastme ilma tahinita, aga lisasin küüslauku ja tuli ka väga hea. :)

Silja ütles ...

Rõõm kuulda :) mul on tõeliselt hea meel!