kolmapäev, 5. juuli 2023

Kerge salat maasikavinegreti ja grilljuustuga



Suvisel ajal meeldib mulle ka marju salatisse lisada, näiteks eile olid mustikad ühes värskes salatis seltsiks arbuusile, kurgile, tomatile ja feta-juustule. Seetõttu on blogiski mitmeid retsepte, kus on sees kas maasikad (siin koos grillitud prosciutto ja viriskutega, siin koos avokaado ja ahjulõhega, kana ja grillitud virsikutega, siin koos burrataga ja siin koos grillitud kanaga) ja mustikad (siin koos halloumiga). Maasikatest saab muide ka imehea külmsupi, kuid vahel teen marjadest ka kastet, näiteks maasikavinegretti, sest see on soojade ilmadega kerge salati lisandiks ideaalne :)

Selle grill- või praejuustu ja maasikavinegretiga salati saab valmis umbes paarikümne minutiga.  Grill- ehk praejuust on kõige parem otse pannilt või grillilt, sest siis on ta pealt krõbe ja seest imeliselt kreemjas; jahtudes muutub aga krudisevaks, veidi kummiseks ja pisut kõvemaks. Seega soovitan kõigepealt valmis teha maasikakastme ja kõige viimasena praadida või grillida juustu, et saaks kohe sööma hakata :)

Maasikavinegrett:

1 väike küüslauguküüs

200 g värskeid maasikaid

2 sl õuna(siidri)äädikat

2 sl extra virgin oliiviõli

soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

1 sl (pruuni)suhkrut või vedelat mett


Haki küüslauguküüs peenelt, lõika suuremad maasikad väiksemaks, aseta kõik koostisosad kannmikserisse ja töötle ühtlaseks. 


Salat:

u 100 g meelepäraseid salatilehti (näiteks rukola, spinat)

300 g  grilljuustu

paar peotäit kirsstomateid ja peotäis basiilikut (soovi korral)


Pese ja kuivata roheline kraam ning aseta kas kaussi või jaota nelja taldriku vahel. 


Prae või grilli juustu kummaltki poolt mõni minut, kuni see on kuldpruun. Serveeri kohe. 


Serveerimisel vala kaste salatile ja sega läbi. Soovi korral lisa poolitatud kirsstomatid ja veidi väiksemaks rebitud basiilikulehed. Kõige peale aseta juust kohe pärast grillimist või praadimist. Võid peale niristada veel vinegretti ja jahvatada musta pipart. 



Retsept ilmus aasta tagasi siin

Kommentaare ei ole: