neljapäev, 18. aprill 2024

Karulaugupasta ühel pannil



Kuna karulauguaeg on kätte jõudnud, siis tundub õige aeg ka vastavaid retsepte jagada :) Seekord on pakkuda ühel suurel pannil valminud nn ühepotipasta, mille valmistamiseks kulub umbes veerand tundi. Kui soovid toekamat rooga, siis sega koos juustuga makaronide hulka veidi suitsulõhet või meelepärast sinki. 

Blogisse on aastate jooksul kogunenud omajagu karulauguga retsepte, näiteks burrata ja spargliga eriti kevadine salat, suitsulõhe-munasalat (nt pannkookide või profitroolide täidiseks, võileiva peale vms), krõbedad lehttaina keerud suitsulõhega, prosciutto ja pošeeritud munaga salat, spargli ja varajase kartuliga kanasalat, täidetud kanafilee ja loomulikult karulaugupesto! :) Need on vaid mõned retseptid ja ideed, aga tegelikult saab karulauku kasutada hooajal enam-vähem vist kõigis soolastes toitudes, alates omletist ja võileivast lõpetades igasuguste hautiste ja suppidega. Lihtsalt lisa seda toitudele küüslaugu asemel vastavalt oma maitsele ja naudi esimest kevadekuulutajat nii palju, kui saad :)
 
Vaja läheb:
300 g kirsstomateid
1-2 peotäit karulauku
200 g makarone (nt tagliatelle)
2 sl nõrutatud kappareid
2 sl oliiviõli
1 tl soola
(värskelt jahvatatud) musta pipart
500-100 g tugevamaitselist laagerdunud juustu (Parmesani või mõnda selle analoogi)

Lõika tomatid pooleks ja haki karulaugu lehed väiksemaks. Aseta kõik koostisosad, v.a juust, koos 8 dl veega suurele kõrgete äärtega pannile ja lase keema tõusta. 

Lase panni sisul aeg-ajalt segades õrnalt podisedes keeda, kuni pasta on piisavalt küps (vaata pakendil olevat aega) ja enamik vedelikust on aurustunud. Kui vaja, siis lisa veidi vett (max 2 dl). Jälgi, et makaronid oleksid keemise ajal veega enam-vähem kaetud.

Sega pasta hulka riivitud juust või juustulaastud ja lisa (hakitud) karulaugulehti. Serveeri kohe.


Retsept ilmus aasta tagasi siin

    Kommentaare ei ole: