neljapäev, 3. august 2023

Suvine salat fetajuustuga



Suvine kerge imehea salat, mida jõuab vabalt argiõhtulgi valmistada. Arbuusiga toidud on minu arvates suvel igati mõnusad ja üks arbuusi-feta salat punase sibulaga on mul blogis juba olemaski. Seekord lisasin ka kurki ja tomatit, maasikate asemel aga sain poest mustikaid, mis samuti salatisse igati hästi sobivad. 

Salati retsept ilmus mõni nädal tagasi mu loo juures, mille tegin TAI ekspert Tagli Pitsiga soola teemal. Suhkru liigse tarvitamsie kahjulikkus on reeglina inimestel hästi teada, kuid millegipärast soola osas ei pea paljud piiri. Samas rikub aga liigne sool toidu maitse rääkimata sellest, et on tervisele kahjulik. Seega soovitan toidulaud kriitilise pilgiga üle vaadata ja vajadusel korrektuure teha, sest parim igas mõttes on ikka värske korralikust toorainest enda tehtud toit, milles on tunda maitseid ja mille maitset ei ole soolaga ära "tapetud". Tagli Pitsi muide jagab ariklis ka väga häid nippe, kuidas soola tarbimist vähendada.

See värskusest pakatav salat on piisavalt mahlane ja maitsekas, et sellele kastet ei olegi peale vaja. Vajaliku soolakuse saab täielikult kätte fetajuustust. Minu arvates on see salat suurepärane niisama süüa, kuid se sobib loomulikult ka grillitud toitude kõrvale.


500 g puhastatud arbuusi

1 keskmine kurk

300 g tomateid

u 100 g maasikaid või kultuurmustikaid

150 g fetajuustu

musta pipart

(hakitud) mündi- või koriandrilehti


Lõika arbuus kuubikuteks ning kurk ja tomat meelepärasteks tükkideks. Aseta kõik kaussi, lisa marjad ja murendatud juust. Peale jahvata musta pipart ja puista mündi- või koriandrilehti.


 

Kommentaare ei ole: