reede, 6. mai 2011

Täidetud tsukiiniõied estragoni-cappuccinoga (tagasi koolis, vol 2)


Nüüd siis jälle üks kerge eelroog koolist, millega on küll natukene mängimist, aga tegelikult on kõik komponendid väga lihtsad ja kerged järele teha:) Nimeks on: langoustines juste roties, fleur de courgette aux herbes (inglise k lightly roasted langoustines and zucchini blossom with herbs), mis kujutab endast vürtside, oliiviõli ja küüslauguga marineeritud ning kergelt praetud langustiine, fromage blanc'i ja ürditäidisega tsukiiniõisi, punase paprika coulis' ja estragoni cappuccinoga.


Kaunistuseks on ahjus kuivatatud tsukiiniõied. Kõigepealt tuleb eemaldada süda, laduda õied küpsetuspaberile ja siis kahe küpsetuspaberi vahel röstida 95-100 c juures. Kui ahi on liiga kuum, siis algne värvus kaob. Esimeseks 5 minutiks tuleks raskus ka peale panna. Pildil tsukiiniõied otse ahjust


Toored tsukiiniõied tuleb nende täitmiseks laotada tartelette'i vormidesse, mis esmalt on toidukilega kaetud



Ja siis täidis (hakitud kergelt võis praetud väiksed spinatilehed (15 g), hakitud basiilik, fromage blanc (125 g), vahukoor (125 ml), muna ja munakollane). Fromage blanc on eestikeeles otsetõlkes "kodujuust", aga tegelikult on see kreemisem ja ei ole tükiline (pigem kohupiimapasta konsistents), niiet Eestis ilmselt võiks fromage blanc'i asemel kasutada maitsestamata jogurtit v kohupiimapastat v ka tegelikult toorjuustu



Seejärel tsukiinilehed vormi peal kokku voltida, katta vormidest välja ulatuva toidukilega ning panna auruahju 100 kraadi juures küpsema u 6 minutiks (v natukene kauemaks, kui vaja)


Paprika coulis' jaoks on vaja paprikad ahjus kuumutada 150-160 kraadi juures kuni nahk on tume ja kortsus, seejärel koorida, panna koos oliiviõli ja soolaga blenderisse ning saadud segu ära kurnata. Nii lihtne ongi!:)

Cappuccino jaoks tuleb panna 250 ml piima ja 50 ml kanapuljongit potti, kuumutada, lisada sool ja letsitiin, vispeldada, kuumutada u 1 min samal ajal vispeldades. Siis blenderisse, lisada 5 estragoni lehte ja vahustada. Serveerida tuleks koheselt, sest vaht hakkab üsna kiiresti sulama ja muutub vedelaks (nagu nt sellel pildil näha).

2 kommentaari:

Tuuli ütles ...

Appi kui lahe idee on kõrvitsaõisi tartalette'i vormis täita! Tahaks kohe järgi proovida, aga paraku tuleb nüüd kõrvitsa õitsemise aeg ära oodata. Minu vaieldamatu lemmik on itaaliapärane versioon anśoovise ja mozzarella täidisega
http://toiduteemal.blogspot.com/2010/08/fiori-di-zucca-ripieni.html

Silja Luide ütles ...

idee on tõesti lahe, ainult natukene on rohkem mängimist, kui niisama täitmisel, kuid samas välimus on ka efektne:) Sinu kõrvitsaõied näevad tõeliselt ahvatelvad välja! Kujutan ette, et anšoovis annab kindlasti mõnusat vürtsi juurde muidu kohupiimasele täidisele:)