neljapäev, 26. mai 2011

Šokolaadi-rummi mousse

Nagu šokolaadi mousse ikka, on ka see imelihtne teha, võtab vähe aega ning maitseb eranditult kõigile:)

250 g tumedat šokolaadi
3 muna
60 g peensuhkrut
1 spl rummi
200 ml vahukoort

Serveerimiseks vahukoort, tumeda ja valge šokolaadi laaste.

Sulata šokolaad veevannil ja lase natukene jahtuda. Vahusta vahukoor.

Vahusta mune ja suhkrut mikseriga 5 minutit kuni tekib hele vaht. Sega vahu hulka sulatatud šokolaad ja rumm, lase segul jahtuda ning lisa ettevaatlikult spaatliga alt üles segades vahukoor.

Tõsta segu lusikaga nelja 250 ml suurusesse kausikesse, pokaali vm magustoidunõusse. Enne serveerimist lase šokolaadivahul 2 h külmas tarduda. 

Kommentaare ei ole: