esmaspäev, 9. mai 2011

Toorjuustuga šokolaadikook kuivatatud aprikooside v jõhvikatega

Täidis
150 g kuivatatud aprikoose v jõhvikaid
3-4 spl brändit v rummi
200 g toorjuustu
2 muna
150 g hapukoort
1 dl (rafineerimata roo)suhkrut

Põhi
150 g tumedat šokolaadi
50 g võid
2 muna
1,5 dl (rafineerimata roo)suhkrut
1 dl maisi- v nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
80-100 g hakitud mandleid v sarapuupähkleid

Tükelda aprikoosid väikesteks tükkideks (jõhvikad võid ka väiksemaks tükeldada, sest siis on pärast mugavam kooki lõigata), pane koos alkoholiga kaussi, kata kauss kilega ja jäta külmkappi mõneks tunniks maitsestuma. Võid vahepeal aprikoose v jõhvikaid lusikaga segada, et need oleks ühtlaselt alkoholi sees.

Vahusta vispliga toasoe toorjuust ja lisa hapukoor, suhkur, munad ükshaaval ning vispelda kergelt ühtlaseks. Sega sisse ka aprikoosid v jõhvikad koos alkoholiga.

Põhja jaoks sulata vesivannil šokolaad koos võiga. Vahusta munad ja suhkur ning sega juurde sulatatud šokolaad. Kõige lihtsam ja kiirem on kasutada mikserit nii munade ja suhkru kui ka sulatatud šokolaadi munavahu juurde segamisel. Nii on tulemus ka kõige ühtlasem.


Sega omavahel maisi- v nisujahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu läbi sõela muna-šokolaadisegu hulka, sega ning lisa ka hakitud mandlid v pähklid. Mandlid v pähklid tee täpselt nii suurteks tükkideks, nagu need sulle koogi sees meeldivad, ja doseeri ka vastavalt soovile:) Mina panen tavaliselt 100 g mandleid ja purustan neid köögikombainis hästi lühidalt, niiet tükid jäävad suhteliselt suured.

Kalla taigen ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja (kui kasutad silikoonvormi, siis seda ei ole enne võiga määrida vaja), vala peale täidis ja tõsta lusikaga alt üles kihte natukene segamini. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 35 minutit (kui koogi sisse torgatud tikk jääb kuivaks, siis on kook valmis).



2 kommentaari:

Reet ütles ...

Uskumatult hea kook!!!!

Silja Luide ütles ...

väga tore, et Sulle maitses!:) kui mul järgmine kord mõnda uut ideed ei ole, millega Sind üllatada, siis tean, mida kindlapeale võib küpsetada ;-)