neljapäev, 26. juuli 2012

Šokolaadimuffinid mustsõstarde ja martsipaniga


Kuigi ma ei ole muffinisõber, siis pean tunnistama, et neid muffineid oleks ise ka kohe mitu tükki söönud:) Ja valmistamiseks kulus u 5 minutit ehk kõik asjad tuli kokku segada ja vormidesse panna (ok, või tuli sulatada enne teiste asjadega kokku segamist, aga see ei ole ka just aeganõudev ega kontimurdev tegevus):):):)

Kuigi muffinipulbri pakkide peal on reeglina kirjas, et pulbrile õli lisada, siis soovitan see alati võimalusel sulatatud võiga asendada - maitsevahe on ikka päris suur! Ja vee asemel oleks hea panna tainasse kas maitsestamata jogurtit, kohupiimapastat v hapukoort. Lisaks veel hea kange kohv, hapukad marjad (nt vaarikad, sõstrad, kirsid, mustikad) ja martsipan ning ongi ülimaitsvad muffinid valmis;-)

Minu muffinid said seekord sellised:
1 pk Vilma šokolaadimuffinipulbrit
100 g võid
100 g hapukoort
7-8 spl kanget kohvi
200 g mutsõstraid vm marju
u 100 g Odense martsipanikoogi massi v martsipani

Sulata või ja sega hapukoore, kohvi ning muffinipulbriga tainaks. Sega õrnalt juurde mustsõstrad vm marjad. Tõsta supilusikaga 12 muffinivormi ja pigista iga vormi keskele taina sisse u teelusikatäis dessertmassi. Kui kasutad tavalist martsipani, siis riivi see ja sega tainasse enne marjade lisamist. 

Tõsta vormid ahju ja küpseta 190 kraadi juures u 20-25 minutit kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase muffinitel pärast ahjust välja võtmist natukene aega vormides taheneda ja tõsta need siis restile jahtuma.


8 kommentaari:

Ragne ütles ...

Väga väga isuäratavad näevad välja. Kusjuures kasutan ise samamoodi õli asemel head taluvõid, kui selliseid segusid kasutan - maitsevahe on ikka hoopis parem.

Silja Luide ütles ...

Aitäh, Ragne! Muffineid sõi isukalt ja kiitis isegi mu 90-aastane vanaema, kes magusat ei armasta:) Pole asja, mida või heaks ei teeks, onu?!:D

Ragne ütles ...

just-just:)

Silja Luide ütles ...

ja ma tahtsin "onju" öelda :D

Helen ütles ...

Tahaks proovida teha neid muffineid, kuid olen kuulnud, et vilma muffinipulbriga muffinid ei kerki, kas teil on selliseid kogemusi olnud?

Silja Luide ütles ...

tere, Helen! ma ise teen üliharva muffinipulbriga muffineid, aga kui olen teinud, ei ole kunagi probleemi olnud, niiet mina julgen küll Vilmat soovitada. Ma teisi pulbreid ei olegi proovinud. Üks asi, mida võiks ehk jälgida, on see, et proovida võimalikult vähe segada - kui üle segada, siis võib ka taina kerkimisel probleeme olla või muffinid võivad kõvad tulla.

Helen ütles ...

Tänud kiire ja põhjaliku vastuse eest. Kas kindluse mõttes pool teelusikatäit küpsetuspulbri lisamist oleks hea mõte?

Silja Luide ütles ...

võta heaks, Helen :) ma ise ei lisaks, sest tõesti need vähesed korrad, mil olen Vilma pulbreid kasutanud, on kõik bueno olnud ja küpsetised ilusti kerkinud. See 0,5 tl küpsetuspulbrit on muidugi nii väike kogus, et ega see samas ka midagi halba ei tee, kuigi kui saaksin valida kerkimise ja maitse vahel, siis minu jaoks on peaasi, et maitse oleks hea. Kui juhtub, et väga ei kerki, siis see on minu jaoks natukene väiksem probleem :)