neljapäev, 19. november 2020

Spinatipannkoogid suitsulõhega


See retsept on mitmes mõttes tore. Esiteks on see ideaalne tänaseks kalapäevaks, sest spinatist erksa rohelise värvuse saanud pannkoogid sobivad imehästi kokku just külmsuitsu või õrnsoola lõhe v forelliga ning kalamarjaga. Samuti on need tegelikult suurepärased ka muna-suitsukalasalati, suitsukalamäärde ja lõhetartariga ning väikese viinaga õrnsoolalõhe ja sinepikastmega. Teiseks on nädalavahetus praktiliselt ukse ees, nii et siit on üks võimalik variant, kuidas teha pikal vabal hommikul pannkooke või hoopis valmistada lisand brantši menüüsse. Mõnusad soolased pannkoogid sobivad nii hommikusöögiks kui ka suupisteks, nt mõne mõnusa mulliveini juurde :)

Pannkoogi tainasse kulub 100 g spinatit, mis on korralik karbitäis, kuid pärast selle kuuma veega ülevalamist ja kuivaks pigistamist jääb sellest hunnikust järgi täpselt peotäis. Sellest aga piisab, et anda  piisavalt rohelist värvust tainale. 

Gluteenivabade pannkookide jaoks asenda nisujahu maisi- ja riisijahuga ning lisa 1 tl küpsetuspulbrit. 
 
Vaja läheb:
100 g väikeseid spinatilehti
60 g võid
2,5 dl piima
2 muna
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
praadimiseks selitatud võid

Serveerimiseks:
150 g hapukoort
200 g külmsuitsu- või õrnsoolalõhet või -forelli
1-2 sidrunit
värskelt jahvatatud musta pipart
maitserohelist (tilli, murulauku, sibulat)

Aseta spinatilehed suurele sõelale ja vala peale kannutäis keeva vett. Lase jahtuda ja pigista lehtedest välja nii palju vett, kui saad. Haki spinatilehed väiksemaks. 

Sulata või ja lase pisut jahtuda. Aseta piim, munad, või ja spinat kannmikserisse ning tööle ühtlaseks püreeks. Teises kausis sega sõelutud jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Vala spinatimass aeglaselt kuivainete hulka ja sega õrnalt läbi.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel u 1 sl selitatud võid ja aseta tainas supilusikaga pannile. Prae ühte poolt kuni tekivad väikesed mullid koogi pinnale. Seejärel keera pannkook ümber ja prae ka teiselt poolt. 

Serveerimiseks lõika kala väiksemaks, sidrun sektoriteks, haki maitseroheline. Aseta igale koogile hapukoort, lõheviil, jahvata pipart ja puista maitserohelist. Peale pigista sidrunimahla. 

Kommentaare ei ole: