reede, 2. august 2024

Lihtne ja mahlane vaarika-šokolaadikook aka blondie


See valge šokolaadi ja vaarikatega kook on kerge valmistada ja mõnusalt mahlane ning sobib magusaks ampsuks nii soojal suveõhtul kui ka vihmase ilmaga :) Selliseid valge šokolaadiga brownie-tüüpi kooke kutsutakse blondie'ks ja avastasin, et mul on neid blogisse juba terve hulk kogunenud. Kusjuures, kõik retseptid on erinevad :) Panen need nüüd siia kirja ka, sest siis on kõik ühes kohas olemas:


* ja teine mustika-blondie







Mis aga sellesse kooki siin puutub, siis kui soovid karamellisemat kooki, kasuta pruuni suhkrut valge asemel. Kui kasutad gluteenivaba jahu (mina olen nisujahu riisijahuga asendanud), siis lisa 1 tl küpsetuspulbrit.

Vaja läheb:
160 g võid
100 g valget šokolaadi
200 g suhkrut
3 suurt muna
200 g jahu
näpuotsatäis soola
1 sl konjakit või brändit või külma kanget kohvi
150-200 g vaarikaid vm marju (nt mustikaid, tikreid, kirsse, sõstraid)
paar peotäit mandlilaaste

Tükelda või ja šokolaad, aseta paksupõhjalisse kastrulisse või kausiga vesivannile ning lase sulada. Sega ühtlaseks ja jäta jahtuma.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa sõelutud jahu, sool ja alkohol või kohv, seejärel või-šokolaadisegu ning sega ühtlaseks. 

Vala tainas u 20x25 cm neljakandilisse vormi, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Puista peale vaarikad ja mandlilaastud ning küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni kook on tahenenud ja pealt kuldpruuniks muutunud. 

Lase koogil vormis jahtuda ja lõika ruutudeks. 


Retsept ilmus ka D-kokaraamatus

Kommentaare ei ole: