Tiina, kes teeb ühte parimatest koduleibadest, kelle kääritatud õunavein ei jää absoluutselt alla 1992.a. Põldsamaa Kuldsele ja kelle kõik toidud (alates lihast lõpetades marineeritud puravikega) viivad alati keele alla, võttis sellel aastal kätte ja tegi ise ka piparkoogitaigent, mida ta mullegi külla tulles kaasa tõi. Teades Tiinat võis arvata (ja nii oligi!!!), et tegemist on superhea vürtsika ja parimate koostisainetega tehtud taignaga. Piparkooke ma ise eriti ei armasta, küll aga muid kooke:) ja miks mitte proovida siis küpsetada õhtuks sõpradele külla minekuks kaasa hoopis üks lihtne kohupiimakook, põhjaks piparkoogitaigen. Õnneks jätkub seda taigent veel paari koogi jaoks!:)
Põhjaks rullisin lahti 350 g piparkoogitaigent, mille panin 24 cm läbimõõduga koogivormi. Soojendasin ahju 200 kraadini. Täidiseks segasin kokku:
3 muna
1,5 dl suhkrut
400 g maitsetut kohupiimapastat
100 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl peenestatud värsket ingverit
1/2 apelsini riivitud koore
2 kommentaari:
kas põhi peaks jääma krõbe? minul jäi veidi niiske, nii et koogitükki tõstes libises täidis seal viuh maha:) muidu kõik ilus ja kena. kas peaks põhja eelküpsetama?
Ann
Ann, tore, et meeldis:) koogi põhi peaks jääma pehme ja niiske natuke ja täidis seal ilusti püsima... võib-olla oleks Sinu ahjuga vaja kooki kauem küpsetada? aga kui meeldib krõbedam põhi, siis tuleks põhja eelküpsetada.
Postita kommentaar