laupäev, 25. detsember 2010

Šokolaadi-mandlikook toorjuustukattega

300 g mandleid
200 g tumedat šokolaadi
0,6 dl rõõska koort
1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
0,4 dl rummi
5 muna
pisut soola

Kate
200 g toorjuustu
1 dl suhkrut
300 g vaniljega kohupiimapastat
punased sõstrad

Prurusta mandlid koos šokolaadiga köögikombainis peeneks puruks (kuid mitte jahuks!). Lisa purustamist jätkates rõõsk koor, rumm ja suhkur. Viimasena lisa munakollased ja sega kõik ühtlaseks. Vahusta munavalged vähese soolaga kohevaks püsivaks vahuks, kuid väldi ülevahustamist. Sega kolmandik vahust pähklisegu hulka. Lisa ettevaatlikult segades ülejäänud munavalgevaht ja sega ühtlaseks taignaks. 
Pane taigen 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja eemalda vormist.
Katte jaoks vahusta toorjuust suhkruga kas vispli v kahvliga ning lisa kohupiimapasta. Sega ühtlaseks ja kata seguga kook ja selle ääred. Pane peale punaseid sõstraid. Kui punaseid sõstraid ei ole, siis sobivad ka pohlad v jõhvikad, kui aga üldse marju ei ole, siis lihtsalt tuleb kattesse vähem suhkrut panna v suhkur üldse välja jätta, sest ilma hapude marjadeta on kate liiga magus. 
Ilusaid jõule kõigile!!! 

Kommentaare ei ole: