Retseptis- nagu ikka- on minu poolt väikesed muudatused
130 g võid, sulatatuna2 muna
2 dl suhkrut
200 g porgandit, riivituna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 g mandleid, hakituna ja röstituna
Kate
100 g valget šokolaadi
300 g vaniljega kohupiimapastat
20 g mandleid, hakituna ja röstituna
Sega omavahel sulatatud või, munad ja suhkur. Haki mandlid ja rösti need kas ahjus v pannil. Sega omavahel kõik kuivained ning lisa taignale. Kõige lõpuks sega sisse riivitud porgand. Pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud v korralikult võitatud 24 cm läbimõõduga ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Mina kasutasin silikoonvormi, aga igaks juhuks võitasin seda ka kergelt. Kontrolli tikuga, kas kook on valmis.
Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil. Seejärel sega see kokku kohupiimapastaga ning kata šokolaadi-kohupiimaseguga jahtunud kook ja selle äär. Puista koogile peale röstitud ja hakitud mandleid, mina lisasin ka hakitud pistaatsiapähkleid. Enne serveerimist hoia vähemalt paar tundi jahedas. Porgandikook oli väga hea, sed oli lihtne teha ja kook sai palju kiidusõnu, niiet soovitan kõigil proovida :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar