kolmapäev, 8. detsember 2010

Tomatisupp


2 sibulat
3 küüslauguküünt
4 väiksemat porgandit
5 päikesekuivatatud tomatit
4 dl purustatud tomateid (strained crushed tomatoes)
2 dl vett
1 spl rafineerimata roosuhkrut
1 tl kuivatatud punet
soola
1 kuivatatud chillipipar v värskelt jahvatatud musta pipart
mozzarellat v fetajuustu
Viiluta porgand ja küüslauk, lõika sibul väikesteks sektoriteks ja lase potis natukese veega tasasel tulel poolpehmeks haududa. Lisa purustatud tomatid, pune, pipar, sool, suhkur, vesi ja tomatikonserv ning keeda kuni aedviljad on pehmed. Mul on suvel vanaema aiast korjatud ja ise kuivatatud pune ja tegelikult ma lisasin seda lihtsalt peoga, aga 1 tl umbes peaks selle koguse kohta ok olema. Püreesta supp nuimikseriga ja pane tagasi tulele ning lase keema. Lisa soovi korral veel vett, kui supp on liiga paks. Serveeri koos mozzarella v fetajuustuga.
Algne retsept pärineb Perenanine.ee-st

Kommentaare ei ole: