neljapäev, 16. detsember 2010

Tiramisukook


Põhi 2 muna
0,8 dl suhkrut
2 spl (NB kuhjaga) kartulijahu
1 spl naturaalset kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks
2 dl musta kohvi
2 spl amarettot
Kate
2 munakollast
2 spl suhkrut
1 karp (200 g)  mascarpone't
200 g vaniljekohupiimapastat
Põhjaks vahusta munad suhkruga. Sega kokku kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber ning suru segu läbi sõela munavahu peale. Sega õrnalt segamini. Kalla taigen 26 cm läbimõõduga võitatud ja suhkruga üleraputatud koogivormi. Kui kasutad küpsetuspaberit, siis kindlasti määri ka see võiga, sest taignas võid ei ole ja see jääb mjuidu küpsetuspaberile kinni. Küpseta põhja 220 kraadises ahjus u 7-8 min. Küpsenud põhi kalluta vormist küpsetuspaberile jahtuma ning immuta mõlemalt poolt kohvi ja amaretto seguga.
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkru ja mascarponega ning seejärel lisa juurde kohupiimapasta ning sega ilusti läbi. Pane mascarponekreem koogi peale ja kata sellega ka koogi ääred. Koogi peale võid riivida tumedat šokolaadi ja panna nt granaatõuna seemneid.

Kommentaare ei ole: