reede, 13. jaanuar 2012

Magusad pähklid



Järjekordsed maitsvad ja mõnusad pähklid, aga erinevalt nt meega pähklitest on need siin krõbedad, mitte kleepuvad. Väga head on muidugi mõlemad, aga nagu ikka - ühele meeldib ema, teisele tütar, niiet mina teen kodus mõlemat varianti. 

250 g erinevaid pähkleid (pistaatsia-, sarapuu-, maapähkleid jt) ja mandleid
1 munavalge
1 spl vett
1 spl maisitärklist
2 spl tumedat pehmet suhkrut (nt tume rafineerimata roosuhkur, fariinsuhkur)
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli

Vahusta munavalge koos veega pehmeks vahuks. Lisa pähklid ja sega kuni need on munavalgega ühtlaselt kaetud. 

Sega omavahel maisitärklis, suhkur, sool ja kaneel. Lisa pähklid ning sega kuni kogu kuivainesegu on pähklite küljes kinni. 

Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 160 kraadi juures u 20 minutit. Ära eriti üle 20 minuti hoia neid ahjus, sest mõned pähklid (nt sarapuupähklid) võivad siis mõrkjaks muutuda. Kui pähklid on u 10 min ahjus olnud, siis sega, et pähklid ühtlaselt küpseks. Jäta jahtuma. 


2 kommentaari:

Ragne ütles ...

informeeri totut:) Mis eesmärki see maisitärklis retseptis mängib? Annab mingi erilise tekstuuri?

Silja Luide ütles ...

Maisitärklis koos munavalgega annab mõnusa ühtlase krõbeda kihi:) Pole ise kunagi ainult munavalgega teha proovinud, aga peaks millalgi vaatama, kui suur vahe on - eks ma anna katsetustest teada ;-)