Kevadpühad on juba suhteliselt lähedal, nii et mina olen jõudnud mitmeid kohupiimaga küpsetisi selleks puhuks teha, aga nende retseptid ilmuvad paari järgneva nädala jooksul nii siin blogis kui ka mujal :)
Blogis on juba omajagu erinevaid lihavõteteks sobivaid retsepte alates pashadest (nt need, aprikoosidega ja šokolaadipasha), mangokattega kohupiima- panna cotta'st ja mango-kohupiima desserdist lõpetades imehea porgandikoogi või erinevate porgadnipirukatega (eriti lihtne lehttainaga, kiirlehttainaga või klassikalised pärmitainaga). Ja soovitan muidugi marmelaadiga kohupiimakooki, mis on ka muul ajal ideaalne. Aga ka kerge kohupiima-lehttaina pirukas on hästi mõnus ja jõukohane kõigile, samuti Kirju Koer kohupiimaga :) Nostalgiliste küpsetiste fännidele on kohupiimakorbid, -pontšikud ja kohupiima-virsikukook tõelised maiuspalad ;-) Kogu valiku lihavõteteks sobivaid retsepte (nt kohupiimavorme ja -kooke, spinatipirukaid jpm) leiab siit.
See kook siin on aga üks tervislikumaid, mida olen teinud :) Jätsin seekord ära rammusa toorjuustu ja vahukoore, sest mangopüree ja kohupiima kooslus on pehme ja mahe. Mango-kohupiimakook ei ole liialt rasvane ega lääge, vaid kergemate killast ning kindlasti võib selle kohta öelda ka "taljesõbralik". Suhkrut lisa vastavalt oma maitse-eelistustele, kui kui isegi 140 g suhkrut täidisesse panna, ei ole see liigselt magus.
Põhi:
200 g küpsiseid
70 g võid
Purusta küpsised ja sulata või. Sega need kaks omavahel ühtlaseks ja suru 22-24 cm läbimõõduga ümmarguse koogivormi põhja, mis on eelnevalt vooderdatud küpsetuspaberiga. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidis:
400-450 g (1 purk) mangopüreed
300 g (1 toru) maitsestamata kohupiimapastat
400 g (2 pakki) maitsestamata kohupiima
120-140 g suhkrut
8 želatiinilehte
Sega mangopüree vispli abil kohupiimapasta, kohupiima ja suhkruga ühtlaseks. Aseta želatiinilehed 1 dl külma veega kastrulisse ja lase 10 minutit seista. Seejärel kuumuta kastrulit keskmisest madalamal tulel samal ajal segades, kuni želatiin on lahustunud. Ära keema lase!
Võta paar supilusikatäit mango-kohupiimasegu, lisa kastrulisse sulanud želatiini hulka ja sega ühtlaseks. Vala kastrulis olev segu kohupiimamassi hulka ise samal ajal vispliga segades. Vala täidis vormi ja hoia vähemalt 4 h külmkapis.
Kaunista meelepäraste marjade ja õitega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar