kolmapäev, 25. mai 2011

Mahlane rabarberikook

Sellel nädalavahetusel jõudsin ka mina lõpuks sõprade juurde maale, nii et pühapäeval tagasi Tallinna sõites olid mu suureks rõõmuks autos lisaks naadile, võilillelehtdele ja nurmenukkudele ka minu selle kevade esimesed rabarberid. Lõpuks ometi oli põhjust üles otsida kõik paberilehtedel, perfokaartidel, ajaleheväljalõigetel ja veel "ma ei tea kus" olevad vanad retseptid, mis mul igakevadiselt kasutusel on olnud:) Alustan ühe originaalis õunakoogi retseptiga, aga tegelikult ongi kõik mu rabarberikoogi retseptid kasutusel ka õunakoogiretseptidena ja vastupidi:) Sügisel, kui aiast antonovkaid saab, teen nende järgi õunakooki:) Niiet need retseptid, mida ei jõua kevadel siia üles panna, jõuavad sügisel ikka blogisse;-)

Nagu enamike rabarberikookide puhul, olen ka seda retsepti täiendanud (lisaks muudele muudatustele) kaneeli ja fariinsuhkruga, sest need on lihtsalt ideaalsed kaaslased hapule rabarberile. Parim on see kook samal päeval ja soojana.

Põhi
75 g võid
1 dl suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
2 muna
100 g nisu- v maisijahu
4 spl kartulitärklist
1 tl küpstuspulbrit

Täidis
750 g rabarberit
1 spl (kuhjaga) fariinsuhkrut
2 tl kaneeli

Kate
2 muna
2 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut

Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkrutega kohevaks vahuks ja lisa vahustades ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning lisa võivahule. Pane taigen ettevalmistatud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga vormi. Sega tükeldatud rabarber fariinsuhkru ja kaneeliga ning tõsta taignale. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 30 minutit. Sega katte ained, vala segu koogile ning küpseta veel 30 minutit või kuni ajani, mil kook muutub kuldpruuniks. Serveeri soojalt, juurde sobivad ideaalselt vaniljekaste ja -jäätis:)

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Teelusikatäis kardemoni lisaks kaneelile muudab rabarberikoogi alati veel vastupandavamaks, soovitan soojalt.

Silja Luide ütles ...

veel vastupandavamaks??? :):):) aga eks ma nädalavahetusel Tartus siis proovin kardemoniga ka ;-) võid proovima tulla!:)

kamille ütles ...

Tänud Silja. Täna läheb rabarberikook korduvküpsetamisele:) Esimene sats tuli väga, väga hea! Kuna ma lükkasin nisu oma menüüst välja, aga isu hea koogi järgi pole kuhugi kadunud, siis hindan Su maisijahu koogipõhja ülimalt.
Kamille

Silja Luide ütles ...

Kamille, mul on suur rõõm seda kuulda! aitäh Sulle tagasiside eest :)