pühapäev, 5. detsember 2010

Šokolaadi-kirsikook Fredile

Väike õepoeg Fred sai eile juba 2 kuu ja 10 päevaseks
Kahjuks ta ise veel kooki süüa ei saa, aga ta ei pane pahaks, kui talle külla tulnud inimesed seda söövad:)
.
Koogi tegemiseks läheb vaja
180 g šokolaadimaitselisi küpsiseid
70 g sulatatud võid
3 muna
5 spl suhkrut
170 g toorjuustu
100 g hapukoort
300 g kakaokohupiimapastat
100 g piimašokolaadi
1 spl kirsilikööri
u 30 kompotikirssi
5 g želatiini
2 dl kirsikompotivedelikku
Purusta küsised ja sega sulatatud võiga ning suru 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Vahusta vispliga munad, suhkur ja toorjuust, lisa hapukoor, kohupiimapasta ning sulatatud šokolaad. Lisa ka liköör ja umbes pooled kirsid. Pane segu vormi põhja peale ja küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund.
Pane kirsid jahtunud koogile. Sulata želatiin kuumas vees ja lisa lahustunud želatiinile kirsikompotivedelik. Kalla vedelik koogile ja pane kook külma mõneks tunniks. Kook  on eriti hea järgmisel päeval:)

Päev  varem käis mul külas Lydia Johanna oma emaga, kes on Fredist kaks nädalat vanem ja järgmisel reedel juba saame Tartus tema kolme kuu vanuseks saamist tähistada. Erinevalt Fredist, kelle ema võib rahulikult ka koogiga maiustada, ei meeldi Lydia Johannale eriti, kui ta ema šokolaadi sööb. Kui muidu saavad trühvlid ülikiiresti (no praktiliselt hetkega) otsa, kui keegi külla tuleb, siis Elisele suutsin lisaks lõhesalatile ainult tüki valge šokolaadi kooki "maha müüa". Küll aga aitas Elis mul trühvlitest pilte teha, ainult et me ei suutnud kuidagi kokku leppida, kas neid tuleks pildistada karbis või taldrikul:)  Tõe huvides tuleb mainida, et valge šokolaadi koogi pilt on ka tema tehtud.
Siin aga paar pilti kahest tulevasest südametemurdjast (fotograafid Elis ja Priit)

2 kommentaari:

U ütles ...

See šokolaadi kirsikook oli lisaks kaunile välimusele ka suurepärase maitsega.

Triin ütles ...

Nii isuäratav ja kirsid on mu lemmikud, tuleb proovida.