pühapäev, 4. detsember 2011

Kummutame müüte

Täna ongi juba teine advent (uskumatu!) ja kõigepealt soovin kõigile ilusat jõuluaega! MTÜ Maitseklubi eestvedamisel toimuva programmi Eesti Maitsed raames on Eesti parimate restoranide noorte kokkade retseptidest koostatud tore jõulukalender, mille iga päeva alt avaneb üks ahvatlev retsept. Kindlasti leiab igaüks siit enda jaoks uusi huvitavaid ideid ja maitsvaid toiduelamusi!:) Näiteks tänaseks on Nehi/Pädaste kokk Sander soovitanud pannileiba seenesalati ja pohladega. Kusjuures, no ma ei saa mainimata jätta - Sander oli Aasta Kokk 2010!!!

Eesti Maitsed Täna on uus põnev projekt, millega soovitakse tuua inimesi kodudest välja sööma ning tutvustada restoranide menüüdest paremaid palasid. Söögikohad on koostanud spetsiaalse omavahel hästi kokku sobiva söögi ja joogi kombineeritud pakkumise, mille on välja töötanud iga restorani peakokk koostöös sommeljee, baarmani ja/või baristaga. Pakkumised ei ole mõeldud mitte odavate allahindluskampaaniatena, vaid just vastava söögikoha maitseelamuste tutvustamiseks. Samas ei ole  pakkumised siiski ka aastaringsed - reeglina kestavad need kaks nädalat kuni kuu, niiet kui mõni  toit/jook kohe eriti meeldib, siis ei tasu pikalt mõtlema jääda;-) Et olla kursis uute huvitavate pakkumistega, tasub vajutada "Like" nuppu Eesti Maitsed Täna FB lehel, kus igapäevaselt infot uuendatakse, v minna mobiiltelefoniga Eestimaitsed.com veebilehele, kus avaneb mobiilneti versioon. Facebook'i lehel toimuvad ka loosimised ning on võimalik võita endale ka täiesti tasuta eine:) Pärnus ja Tartus elavate inimeste jaoks on aga eriti hea uudis see, et ka nendes linnades on võimalik selle projekti raames headest maitsetest osa saada, nt Tartus tasub kohe sammud Wernerisse seada ja küsida pardirinda mõnusa kokteiliga :)

Rääkides aga Tallinna söögikohtadest, siis millegipärast on loodud ajakirjanduse(?) poolt müüt, et õlu maksab Raekoja platsis 6 eurot (siiski, üks selline koht pidi isegi seal olema) ja justkui iga korralik eestlane peaks Raekoja platsist kauge kaarega mööda käima. Tegelikult asub seal mitu toredat mõistlike hindade ja hea toiduga söögikohta, mis tegelikult ei ole üldsegi ainult turistide püüdmisele üles ehitatud. Üks neist on juba 11 aastat (!!!) tegutsenud restoran Troika, kus õlu maksab 2.90. Ja kui juba hindadest rääkida, siis cappuccino on üldse vist üks linna odavamaid (1.90), niiet nt ma ilmselt hoiaks pika aja peale päris palju raha kokku, kui ma seda oma kodust ümbernurga asuva kohviku Boheem asemel hakkaksin Raekoja platsi restoranis joomas käima:):):)

Ühe unikaalse asjana (peale Troika pidi olema veel ainult üks restoran Tallinnas, kus seda pakutakse) on Troika menüüs karuliha. Samuti on see üks vähestest kohtadest, kus on võimalik süüa musta kalamarja ja oma 57 sorti erineva viinaga on Troika ilmselt suurima viinavalikuga söögikoht Tallinnas. Kokk Priit rääkis mulle, et nende sõrnikud on ka sellised õiged peaaegu ainult kohupiimast tehtud, mitte üldsegi pannkoogimoodi koogid, niiet seda ma lähen sinna esimesel võimalusel proovima, sest häid sõrnikuid ei saa kodust väljas just eriti tihti:)

Pildil olev suupistevaagen on Troika pakkumine Eesti Maitsed Täna raames ja see sisaldab lisaks suitsumekiga keelele, pelmeenidele, dipikastmele ja Setumaalt pärit soolakurgile (ongi sõnaotseses mõttes "Setu vanaema soolatud kurgid" nagu menüü ütleb, sest need teeb valmis üks tore tädi Setumaal) ka suussulavaid rostbiifilõike, mis on minu absoluutsed lemmikud!!! See taltrikutäis on paras nii sõbraga jagamiseks kui ka kergeks eineks. Kusjuures, koos suure klaasi õllega maksab see kopsakas taldrikutäis maitsvaid suupisteid vaid 5 eurot! Kes ütles, et Raekoja platsis maksab õlu 6 eurot??? :):):)

Pildi tegi Lauri Laan

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Silja, ma tegin tunamullu karuliha kahel moel (http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2701) ja mäletan, et tollal vist oli aeg-ajalt Olde Hansa menüüs karuliha. Põnev lugeda, et Troikas on ka :)

Silja Luide ütles ...

Olde Hansa on jah teine koht, kus karuliha pidi saama:) Aitäh lingi eest, Pille! Nüüd tean, kustkohast ideesid piiluda, kui peaks ise karuliha küpsetama hakkama ;-)