reede, 10. september 2010

Christian Etienne ja veel macaroone (värskete vaarikatega)

Olen alles algaja blogipidaja ja jään aeg-ajalt tehniliste asjadega siin hätta, mistõttu ka olin sunnitud eelmise postituse üles panema enne kui sain selle lõpuni kirjutada. Aga parem jätkan nüüd, kui et oleks kaotanud kogu eelnevalt kirjapandu:)

Jäin enne pooleli külalischef Christian Etienne'i juures, kes meile demonstreeris täna 3 toidu valmistamist. Iga kord, kui tuleb külalischef, tuleb ennast enne kirja panna, sest ruumi üle 40 inimese ei mahu ja registreerunutele jagatakse retseptid samuti, nagu tavaliste demode puhul. Saame jälgida toitude valmistamist ja kuulata selgitusi, teha pilte, esitada küsimusi ning pärast kõik tehtu ära süüa. Demodel tehakse toitu nii, et chef näitab, kuidas seda toitu ideaalis serveerima peaks ja ülejäänud jagatakse väikestele taldrikutele, et igaüks saaks maitsta. Tehtava toidu kogus on alati selline, et kõigile jätkub üsna korralik ports ja lisaks saab ka kogu "serveeritud" toidu ära süüa pärast demo lõppu, kui kõik, kes on tahtnud, on saanud sellest pilti teha.

Pearoaks tegi chef Etienne meile parmesanikastmega Bille d'Agineau ehk lambalihapalli. Roog nägi välja selline:


... ja maitses loomulikult suurepäraselt! Lambakaelaliha oli tõeliselt pehme ja hõrk ning see oli paneeritud hakitud värskete ürtidega segatud riivleivas, mis nägi välja niisugune:




Istusin selle demo ajal esimeses reas ja ei saanud esialgu head pilti. Chef sai sellest aru, et ta ebasobival ajal liigutas ning poseeris mulle ekstra, et ma ikka tema chapelure'i (ek leivapuru) pildi peale saaks:) On ju ilusti näha?! ;-)

Magustoidu koostisainete loetelu oli terve A4 tihedat kirja ja selle nimi inglise keeles oli "Matcha green tea biscuit, candied tomato, cherry tomato and strawberry salad, praline with sesame seeds". Lisaks nimest selguvatele koostisainetele oli selles veel tomatisorbee, mis oli tohutlt hea (õnneks sai seda veel pärast juurde). Tomatisorbee on see oranzhikas ovaalne pallike koogi peal:


Päris tore, kui sellised staarid "koju" kätte tuuakse:)

Ja pärast külalischef'i demot sõime jälle ... macaroone:) Ma mainisin esimeses postituses, et meil on koolis talveaias üks laud, kuhu pannakse asjad, mida kõik võivad süüa. Seekord oli vist korraga mitmel rühmal olnud macaroonide praktikum, sest laud oli TÄIS vaarikamacroone. Erinevalt Laduree omadest, mida päeval Lesleyga sõime, olid need u peopesasuurused ja sisaldasid ilmselt hoopis rohkem munavalget, sest mõned olid täitsa muredad. Ja kahe biskviidi (või oleks nende puhul õigem öelda- besee) vahel oli hunnik vanijekreemi koos tervete värskete vaarikatega:) mmmmmm, kui hea. Laduree omadele veel vastu ei saa, aga õhtuseks maiustamiseks suurepärased:)

Mitmed patisserie-kursuse inimesed on öelnud, et nähes, kui palju nende poolt tehtavatesse maiustustesse läheb suhkrut ja võid, ei suuda nad neid ise enam süüa. Minu jaoks on viimane muidugi täiesti arusaamatu, sest mind pole enda kookide puhul see teadmine veel kunagi takistanud neid nautimast. Vastupidi- mida rohkem head kraami sees, seda parem tulemus ju on:) Seega on minu arvates eriliselt tore, et patisserie kursuse inimesed jagavad enamikke oma kookidest teistega. (no ilmselt enam-vähem ülepäeviti suure karbitäie küpsiste v suure koogi koju viimine ei jätaks ka kellegi figuuri endiseks:)), mistõttu on laud peaaegu koguaeg kooke täis:) ja mitte mingeid suvalisi keekse, vaid erinevat tüüpi vaniljekreemide, värskete maasikate või vaarikate või passioonivilja glasuuriga kooke, milliseid võib imetleda (ja süüa loomulikult ka) arvukates Pariisi kondiitriärides. Ainult et meil ei ole valikut, et tahan võtan nt shokolaadi-, tahan maasikatordi, vaid laud on täis ühesuguseid torte, sest iga grupp teeb ju igas praktikumis ühte ja sama asja:) Ja erinevalt kohvikust, saad meil oma lusika igal ajal neisse kookidesse sisse lüüa ning süüa nii palju, kui tahad:) kas pole lahe???:) ma üritan mõni päev sellest lauast pilti ka teha, I promise ;-)

2 kommentaari:

U ütles ...

"Matcha green tea biscuit, candied tomato, cherry tomato and strawberry salad, praline with sesame seeds"
Seda tahaksin küll proovida :P

Silja Luide ütles ...

ja mina tahaks seda veel süüa...:):):)