kolmapäev, 28. detsember 2011

Kookostrühvlid


Kui ma suvel kirjutasin purukoogist, mis on tõeline koogi kiirabi, siis seekord võiks mu postituse nimi vabalt olla ka "Kommi kiirabi" v hoopis "Kingi kiirabi", sest need on nüüd küll kõige lihtsamad trühvlid, mida ma teinud olen. Selleks tuleb aga appi võtta Odense kookosmass:)

Odense konsistentsilt natukene martsipani meenutav kookosmass on minu arvates ideaalne täidis kommidele/trühvlitele, sest erinevalt nt martsipanist ei ole see väga magus. Mulle meeldib seda kookosmassi ka paljalt süüa, aga tumeda šokolaadiga koos on see eriliselt maitsev. Koos tumeda mõru šokolaadiga meenutavadki need kommid üht mu lemmik šokolaadidest - tumeda šokolaadiga Bounty't (see punase, mitte sinise paberiga Bounty). Ainult et erinevalt Bounty'st ei ole Odense kookosmassis mitte terveid kookoshelbeid, vaid see on ühtlane suussulav segu.

Kasutasin seekord 70 %-ilist tumedat mõrušokolaadi, mis minu arvates on kookosmassiga perfect match, aga sobib nii väiksema kakaosisaldusega tume šokolaad kui ka piimašokolaad, kui sulle viimane rohkem meeldib v tahad magusamaid komme. Kui aga soovid natukene varieerida, siis võta kas mandel, sarapuupähkel, (alkoholis leotatud) kuivatatud jõhvikas vmt ja keera see kookosmassist palli sisse. 


Vaja läheb: 
200 g Odense kookosmassi 
100 g šokolaadi
soovi korral kookoshelbeid
natukene õli 

Tee kookosmassist meelepärase suurusega pallikesed, samal ajal aga pane šokolaad veevannile sulama. Kasta pallid (nt kokteilitikuga) sulatatud šokolaadi sisse ja pane taldrikule tahenema. Et komme oleks hiljem parem kandikult kätte saada, võid selle enne õliga määrida. Mul tuli kokku 18 kommi. 

Peale raputa soovi korral kas kookoshelbeid, pähklipuru, hakitud kuivatatud jõhvikaid vms. Lase külmas vähemalt paar tundi seista, kuni šokolaad on hangunud.

PS Kahjuks on meepotis tilk tõrva - nimelt sisaldab kookosmass täiesti ootamatult ka nisjuahu, niiet gluteenitalumatusega inimesed peaksid ettevaatlikud olema ...


5 kommentaari:

Ragne ütles ...

oi see kookosmass on ülimaitsev. Juba siis kui Kalevi tehases käisime, haarasin mitu-mitu korda selle maiustuse järele:)

Anonüümne ütles ...

Kust seda kookosmassi leida võiks?

Silja Luide ütles ...

Ragne - täpselt sama siin!:) Ma olin ka üllatunud, kui hea see kookosmass on, ja siis seda süües mõtlesingi, et sellele ei oleks üldse rohkem midagi juurde vaja kui lihtsalt tume kvaliteetne šokolaad. Kusjuures, mu elukaaslane, kes tegelikult ei armasta nii tumedat šokolaadi, leidis, et see kombo on täisulik, ja sõi u 3/4 kommidest ise ära. Ja paraku retseptis toodud kogusest jätkus meile üheks päevaks :)

Anonüümne - minu teada peaks seda saama kõigist suurematest poodidest (nt Prisma, Rimi), Stockmannist ja Solarisest, aga ma uurin järgi ja annan Sulle teada, kas see on nii või mitte.

Silja Luide ütles ...

Anonüümne - nüüd siis täpsustatud info kookosmassi kohta. Selgus, et Prismas seda siiski ei ole, küll aga suuremates Rimides ja ETK poodides. Samuti saab kookosmassi osta kõigist Kalevi šokolaadipoodidest. Head trühvlite meisterdamist! :)

Silja Luide ütles ...

ja veel üks täpustsus: kookosmassi saab ka Stockmannist, aga Solarisest kahjuks mitte! :)